De 5 Beste... · 03. november 2023
De 5... Lekkerste plekjes voor een goed ontbijt in San Francisco
Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag, zeggen mensen die er meer over weten dan ik. Of je nu houdt van een versgebakken croissantje, een rijkelijk belegde sandwich, pancakes of een forse bak vlees als eerste maaltijd van de dag, in San Francisco weten ze er uiteraard wel raad mee. In dit artikel ga ik dieper in op vijf van mijn favoriete plekken in de stad om een ontbijtje te scoren...
De 5 Beste... · 07. september 2019
Golden Gate Park is met afstand het bekendste park van San Francisco. Het is ook nog eens enorm groot en dus is er veel te zien en te doen. Voor de reizigers onder jullie die een krap schema hebben en noodgedwongen dingen van het lijstje moeten schrappen volgen hier vijf redenen waarom Golden Gate Park er toch absoluut op moet blijven staan.
De 5 Beste... · 16. augustus 2019
Dat de cable cars in San Francisco zijn uitgevonden, hoeven we jullie vast niet meer te vertellen. Ook de Summer of Love zullen jullie vast en zeker in één adem met de City by the Bay noemen. Maar deze malle stad heeft nog veel meer bijdragen geleverd aan ons dagelijks bestaan. Hieronder vijf verrassende uitvindingen die door San Franciscans bedacht zijn.
De 5 Beste... · 09. augustus 2019
Wie in San Francisco op vakantie is, komt er al snel achter dat het een behoorlijk dure stad is. Daar is natuurlijk weinig aan te doen en niet iets waar je een leuke tijd door laat verpesten. Des te leuker is het als je achter een paar activiteiten komt die goedkoop of zelfs gratis zijn. Deze vijf dingen moet je goed voor timen, want ze komen maar eens per maand voor. Als je net dan in de stad bent, maak er dan vooral gebruik van.
De 5 Beste... · 08. augustus 2019
Golden Gate Bridge is misschien wel jullie hoofdreden om naar de City by the Bay te komen. Fisherman's Wharf is leuk, de cable cars zijn uniek en Alcatraz is een must see, maar die grote, rode brug mag je toch echt niet overslaan als je deze kant op komt. Er is dan ook een hoop te vertellen over de brug, waar je als toerist vaak niet aan toekomt. Daarom hebben we hieronder de vijf leukste weetjes over de Golden Gate Bridge verzameld.
De 5 Beste... · 02. augustus 2019
We hebben het vorige post gehad over kleine, lokale restaurantjes. Je weet wel, om jullie tijdens de Amerika-trip wat meer diversiteit te geven dan elke dag naar Denny's of de Outback... Deze keer gaan we wat dieper in op lokale ketens die flink aan de weg timmeren, op meerdere plekken zaakjes openen en misschien over een paar jaar wel eveneens een plekje tussen de favoriete Amerika-restaurants verworven hebben. Hier de vijf lokale, upcoming ketens in SF.
De 5 Beste... · 22. juli 2019
Denny's, Applebees, In-N-Out en andere fastfoodketens kent elke Amerika-fanatiekeling natuurlijk al. Behalve deze iconische merken heeft elke stad natuurlijk ook van die typisch lokale zaakjes die je nergens anders vindt. Zo ook San Francisco, waar zo veel restaurants liggen dat je iedere dag op een andere plek moet eten en lunchen om ze allemaal in een jaar tijd te kunnen bezoeken. Een hele klus om daar vijf leukste uit te vissen, maar we doen een poging.
De 5 Beste... · 08. juli 2019
Een van de leukste wijken om wat te gaan eten is natuurlijk Chinatown. Bijkomend voordeel is dat het hier ook nog eens spotgoedkoop is in de meeste gevallen. Je treft hier veel lokale zaakjes aan die zich met name richten op de inwoners van Chinatown zelf, maar uiteraard zijn toeristendollars ook hier meer dan welkom. De kaart is alleen niet altijd even duidelijk te lezen in het Engels... Voor wie zich daar niet door laat afschrikken, hieronder vijf opties die op ons favorietenlijstje staan.
De 5 Beste... · 28. juni 2019
'Je komt ze ook overal tegen', hoor je Nederlanders vaak zeggen op vakantie. Nou, dat is in San Francisco natuurlijk niet anders. Niet alleen hoor je veel Nederlands als je op een willekeurige middag langs de toeristische attracties loopt, Nederland is ook op een paar plekken in de stad te vinden. Waar? Je leest het hier.
De 5 Beste... · 24. juni 2019
Alcatraz is een van de favoriete attracties in San Francisco. Veel mensen hebben jaarlijks flinke voorpret als ze drie maanden voor de vakantie al met de reis bezig kunnen zijn om tickets te reserveren voordat ze uitverkocht zijn. Alcatraz spreekt natuurlijk tot de verbeelding met de spannende geschiedenis als gevangenis. Hieronder hebben we de vijf leukste feitjes verzameld om het wachten tot jullie een bezoek brengen even wat te verzachten.

Meer weergeven