San Francisco 49'ers


Ze mogen dan nog wel de San Francisco 49'ers heten, ze spelen hun wedstrijden op een goed uurtje rijden van de stad in Santa Clara. Dat mag de pret niet drukken, want sinds Jimmy Garoppolo de quarterback is, gaat het weer een stukje beter met de 'Niners', die overigens vernoemd zijn naar de eerste goudzoekers die tijdens de goldrush naar San Francisco kwamen om hun geluk te beproeven. Dat maakt misschien de mascotte Sourdough Sam een wat logischere verschijning. De 49'ers spelen hun wedstrijden in Levi's Stadium.

 


Hoe kom je bij het stadion?


Dat is nogal een uitdaging als je geen auto bij de hand hebt. Dan ben je overgeleverd aan het openbaar vervoer in de regio en dat valt voor Nederlandse begrippen vies tegen. Vanuit San Francisco heb je twee opties: regionale metro BART of de regionale treinen van Caltrain.

 

BART: Neem vanaf een van de Market Street-station de groene lijn naar Fremont. Daar moet je overstappen op de oranje lijn van de VTA (Santa Clara Valley Transportation Authority, voor de geïnteresseerden). Stap vervolgens uit bij de halte Great America Station.

 

Caltrain: Het treinstation van San Francisco vindt je op de hoek van 4th en King. Hier vertrekken treinen die je meenemen naar Mountain View. Pak hier ook de VTA en stap uit bij Great America Station.