San Jose Earthquakes


We gaan natuurlijk niet naar Amerika om een lekker potje voetbal te kijken. Ik kan mezelf alleen niet serieus nemen als ik de enige, professionele voetbalploeg in de Bay Area niet meeneem in dit lijstje. De San Jose Earthquakes zijn al sinds jaar en dag een vaste klant in de Amerikaanse Major League Soccer, de hoogste voetbalklasse in het land, en spelen regelmatig een wedstrijdje. Amerikaanse clubs proberen het niveau van hun competitie naar een hoger niveau te tillen door grote namen uit Europa aan te trekken, dus wie weet kun je hier over een paar jaar Lionel Messi of mede-voetbalgod Royston Drenthe zien spelen... In het verleden hebben Guus Hiddink, Hans Kraay Jr. en Wim Suurbier hier nog even rondgedarteld over het veld. Recentelijker stond oud-Ajacied Danny Hoesen er onder contract.


Hoe kom je bij het stadion?


Net als bij de San Francisco 49'ers is dit erg lastig als je niet over een auto beschikt. Opnieuw ben je aangewezen op BART en Caltrain.

 

BART: De regionale metro kan je met de groene lijn vanaf Market Street meenemen tot station Milpitas. Van daaruit zul je een lokale bus moeten nemen. Dat was altijd lijn 60 in de richting van Winchester Station via Airport. Check hier voor de zekerheid altijd even het routeschema, want de bussen willen nog wel eens van nummer veranderen... 

 

Caltrain: Vanaf het station op 4th en King pak je de trein tot station Santa Clara. Ook hier heb je dan weer bus 60 nodig, dit keer in de richting van Milpitas BART Station en stap uit als je lichtmasten ziet opdoemen. De halte is Coleman & Earthquake.