SPORTWEDSTRIJDEN BEZOEKENWat is er Amerikaanser dan een wedstrijdje meepikken van een van de typisch Amerikaanse sporten baseball, basketball en American Football? Sportfans kunnen in de Bay Area hun geluk op met maar liefst zes professionele sportverenigingen. En dan rekenen we de Raiders niet meer mee, die vanaf 2020 de trouwe fans achter zich hebben gelaten en voor het geld zijn verhuisd naar Las Vegas. 

 

Kaartjes voor wedstrijden zijn over het algemeen makkelijk te krijgen, maar de kosten hangen sterk af van hoe goed een team presteert. Toen de San Francisco Giants net drie World Series gewonnen hadden, kwam je voor minder dan twintig dollar het stadion niet in. Toen ze weer ouderwets ruk waren, kreeg je nog net geen geld toe om een plekje in het stadion in te nemen. Hetzelfde geldt voor de Warriors, die op dit moment vrijwel onbetaalbaar zijn tijdens topduels, terwijl ze pakweg acht jaar geleden van gekkigheid niet wisten hoe ze het stadion moesten vullen.

 

Kaartjes zijn natuurlijk altijd via de officiële websites van de clubs te vinden, maar neem ook even een kijkje op bijvoorbeeld StubHub. Daar bieden onder meer seizoenkaarthouders hun stoeltjes aan voor de wedstrijden dat ze zelf niet kunnen gaan. In het uiterste geval kun je vlak voor de wedstrijd naar het stadion gaan in de hoop dat er nog wat tickets verkocht worden, maar houd er wel rekening mee dat er ook flink wat oplichters met nep-tickets rondlopen, vooral rond de grote wedstrijden.

 


San Francisco Giants


San Francisco 49'ers


San Jose Earthquakes


San Jose Sharks

Golden State Warriors


Oakland Athletics


UC Berkeley