MISSION BAYDe nieuwe hippe wijk in opkomst in San Francisco heet Mission Bay. Een paar jaar geleden was dit nog een troosteloos gebied met verwaarloosde pakhuizen en hijskranen, maar nu staan er prachtige, nieuwe appartementencomplexen, zijn de basketballers van de Golden State Warriors het stralende middelpunt geworden en kun je er lekker, Millennial-achtig eten. Al met al een wijk die zeker wat aandacht verdient van toeristen die wat langer in de stad verblijven. Want laat ik eerlijk zijn: het is allemaal leuk en aardig, maar als je al tijd tekort komt voor de bekende plekken, dan zou ik deze buurt lekker laten liggen voor een tweede bezoek.


Waar moet je naartoe in Mission Bay?


Chase Center

 

Het nieuwe onderkomen van de basketballers van de Golden State Warriors. Deze prachtige, nieuwe sporttempel heeft miljoenen gekost, maar dan heb je ook wat. Voor zover ik weet worden er nog geen rondleidingen gegeven, maar dat zal slechts een kwestie van tijd zijn voordat ze daarmee gaan beginnen. Voorlopig kun je dus alleen binnen met een kaartje voor een wedstrijd of een concert of moet je het stadion van de buitenkant bewonderen. 

 

Mocht je trouwens een glimps van een wedstrijd op willen vangen, maar vind je de hoge prijzen van de Warriors toch wat te duur? Dan kun je tijdens de wedstrijd ook buiten op een enorm scherm kijken naar het duel. Wil je overigens een wedstrijd van de Warriors bezoeken? Neem dan eens een kijkje op onze speciale Golden State Warriors-pagina.

 


Crane Cove

 

Een van de verrassende, nieuwe parkjes in Mission Bay is Crane Cove. Dit deel van de stad heeft het minste last van de mist die op andere plekken in SF vaak aanwezig is en dus is het er regelmatig zonnig. Daar kun je hier ideaal gebruik van maken door pootje te baden in de Bay. Meer is echter niet toegestaan, want voor zwemmen is het nog steeds te gevaarlijk op het drukke water. Veel meer dan een klein strandje tussen de oude hijskranen van de havens is het niet, maar voor wie houdt van dit soort industriële restanten, is dit parkje een ware aanrader. 


Stagecoach Greens

 

Minigolf in een San Francisco thema is iets wat op meerdere plekken in de stad kan, maar zo mooi aangekleed als de 'holes' bij Stagecoach Greens is het eigenlijk nergens. Je moet wel goed weer meenemen, want de attractie is in de open lucht. Niet dat ik bang ben dat je niet genoeg beweging krijgt met al die pittige heuvels in San Francisco, maar een beetje extra sporten kan nooit kwaad, toch? Vooral niet als het met een biertje in je handen kan.


Waar kun je eten in Mission Bay?


 

Spark Social Foodtruck Park

 

Foodtrucks zijn de trend van dit moment en dan weten ze in San Francisco maar al te goed. Mission Bay was dan ook de ideale plek om deze keukens-op-wielen een permanente plek te geven. Op Spark Social vind je een selectie aan vaste wagens, maar ook een flink aantal wisselende cuisines. Mocht je op het terrein zelf geen plekje meer kunnen vinden om je gerecht op te eten? Dan kun je altijd aan de overkant terecht in het parkje.

 

Adres: 601 Mission Bay Boulevard North

Openingstijden: Dagelijks van 11:00-15:00 en van 17:00-21:00

Website: www.sparksocialsf.com

 

 

Dumpling Time

 

Dumplings zijn de Aziatische variant op ravioli. In San Francisco zijn genoeg plekken te vinden waar je deze traktatie kunt krijgen, waaronder Chinatown, maar hier in Mission Bay zit met Dumpling Time één van mijn persoonlijke favorieten. Vooral de dumplings gevuld met vlees en soep zijn aan te raden, maar vereisen wel een speciale manier van eten. Prik een gaatje in het deeg en slurp eerst de soep eruit, voordat je een hap neemt en je gezicht onder loeihete soep bedekt zit. Dan sta je de rest van de vakantie ook zo voor schut met je kreeftenkop...

 

Adres: 191 Warriors Way 

Openingstijden: Dagelijks globaal gezien van 11:00 - 20:30.

Website: www.dumplingtime.com

 

 

The Ramp

 

Een van mijn favoriete lunchplekken zit eveneens in Mission Bay. Heb je zin in een eitje, dan kunnen ze je hier uit de brand helpen met diverse soorten en bereidingen. Een ander voordeel is dat ze een zonnige terras hebben met zicht op de Bay. Mocht je geen zin hebben in water in je ooghoeken tijdens je lunch, dan kun je ook altijd plaatsnemen op de grote binnenplaats, aan de voorkant van het restaurant. Voor ieder wat wils, dus.

 

Adres: 855 Terry A. Francois Blvd

Openingstijden: Dagelijks van 12:00 - 20:00

Website: www.rampsf.com