Golden State Warriors


De Golden State Warriors zijn eindelijk weer terug waar ze horen: In San Francisco. De basketballers speelden hun thuiswedstrijden jarenlang aan de overkant van de baai, in Oakland, maar hebben sinds 2019 een splinternieuw stadion in de wijk Mission Bay gekregen: Chase Center. Dit hypermoderne stadion is het op zichzelf al waard om eens te bezoeken. Als je dan ook nog kunt genieten van de indrukwekkende driepunters van Steph Curry en Klay Thompson, dan is het de 50 euro voor de bovenste rij misschien wel waard. 

 

Het duurste zijn natuurlijk de wedstrijden tegen de topteams van dat moment en de eeuwige rivaal Los Angeles Lakers. Maar heb je geluk dat de Sacramento Kings of een andere groep nietsnutten op bezoek komen, dan zou je zomaar een redelijk geprijsd ticket kunnen vinden. Ga in ieder geval niet op goed geluk naar het stadion toe om daar op straat een kaartje te bemachtigen, want er lopen veel oplichters rond die je van je zuurverdiende centjes af willen helpen.

 

Kaartjes voor de wedstrijd zijn te krijgen via de officiële site of StubHub.

 


Hoe kom je bij het stadion?


Wie moeilijk wil doen, kan gaan lopen klooien met bussen, maar het makkelijkste is de T-lijn van MUNI Metro. Deze vertrekt vanaf Market Street-station Powell en neemt je mee tot voor het stadion. De halte is dan ook weinig verrassend UCSF/Chase Center. Pak op Market Street de tram in de richting van Sunnydale.

 


Bekijk de wedstrijd op een groot scherm


 

Zijn te tickets toch wat te duur voor je? Dan kun je altijd op game day naar het stadion gaan en daar de wedstrijd op het grootste televisiescherm van de stad bekijken. De Warriors zenden de live feed van het duel uit op hun reclamescherm aan de muur van het stadion. Zoek gewoon een leuk plekje op het grote plein voor het stadion en zie hoe de Warriors het ervan afbrengen. Krijg je waarschijnlijk ook nog meer van de wedstrijd mee dan wanneer je in de derde ring van het stadion zit met een twee meter lange fan voor je neus.