DAGKAARTEN & KORTINGSPASSEN


Er is zo veel te zien in San Francisco dat het onmogelijk is om alles in een reisje van een paar dagen te proppen. Als ervaren toeristen proberen we dat natuurlijk wel, waardoor we als ware wervelwinden door een stad razen om alles maar te zien. Willen jullie zo veel mogelijk van de stad zien in een zo kort mogelijke tijd? Dan zijn er genoeg passen, bundels en andere deals voorhanden om flink wat geld mee te besparen. We hebben hieronder de meest gunstige verzameld.


 

MUNI-pass voor onbeperkt toegang tot het openbaar vervoer

 

MUNI is het openbaar vervoerbedrijf van San Francisco en is verantwoordelijk voor alle buslijnen, de cable cars en de MUNI-metro. Mensen kunnen voor het openbaar vervoer speciale dagpassen aanschaffen die je op een dag onbeperkt toegang geven tot de bussen, cable cars, streetcars en de MUNI-metro. Let op: In BART zijn deze passen niet geldig!

 

Vooral de cable car is het grootste voordeel van deze pas. Een enkeltje met dit historische vervoersmiddel kost al 8 dollar per rit, dus wil je meer dan een keer per dag een ritje maken, dan kan deze pas je geld opleveren. Met drie ritjes heb je de dagkaart er al uit. Handig als je onderweg even uit de cable car wil stappen, want met een los ticket betekent uitstappen een nieuw kaartje kopen.

 

TIP: Download je de MUNI-Mobile app op je telefoon en bestel je hierin de 1-day pass, dan kost deze maar 13 dollar. Een flink stuk minder dan de 24 dollar als je de papieren versie koopt op de pas op Clipper laadt. Ook op de driedaagse en zevendaagse passen krijg je iets van korting, maar niet zo fors als op de eendaagse pas.

 

MUNI-pass:

1-day pass: 24 dollar

3-day pass: 36 dollar

7-day pass: 47 dollar

 

Geldig in: al het MUNI-transport (bussen, streetcars, cable cars en SF metro)

Niet geldig in: BART, ferry's, Golden Gate Transit-bussen (naar Sausalito, bijvoorbeeld)

Te koop bij: Wallgreens, Visitor Information Center en de locaties op deze kaart

 

Mochten jullie langer dan een week blijven, dan zijn er ook maandpassen beschikbaar. Kijk voor meer informatie op de site van MUNI.

 


 

Explorer Pass / GoCard

 

De Explorer Pass is een van de meest gunstige opties als je meerdere activiteiten wil ondernemen in San Francisco. Met deze kaart kies je zelf welke opties je het leukste lijken, in plaats van dat je vastzit aan een bustour of een vast rijtje van musea. Je stelt dus zelf je programma samen uit een lijst van 25 opties, waaronder een bustour, Academy of Science, een boottocht rond de baai en nog veel meer. 

 

Je kunt kiezen tussen een pas met drie, vier of vijf keuzemogelijkheden die 30 dagen geldig zijn. Ze bieden ook een dagkaart of meerdaagse pas aan waarmee je alles op de lijst onbeperkt kunt doen. Meer informatie vind je via de banner hieronder.

 

Explorer Pass:

3 keuze: 69 dollar

4 keuze: 89 dollar

5 keuze: 105 dollar

 

GoCard:
1 dag onbeperkt: 69 dollar

2 dagen onbeperkt: 95 dollar

3 dagen onbeperkt: 122 dollar

5 dagen onbeperkt: 155 dollar

 

Te koop bij: Visitor Information Center of via de banner hieronder.

 


 

San Francisco City Pass

 

De CityPass is een kortingspas met een select aantal activiteiten. Voor 89 dollar krijg je toegang tot de Academy of Science, het Aquarium of the Bay, een bootcruise over de bay en kun je kiezen uit of het Exploratorium of het Museum of Modern Art (MoMA). Bij de pas zit een driedaagse MUNI-pass voor het openbaar vervoer. Eventueel is het mogelijk om het ticket voor de rondvaartboot om te ruilen voor een Alcatraz-ticket. Dat is alleen mogelijk als je de CityPass bij de kassa's van Alcatraz (Pier 33) koopt.

 

City Pass:

3-day MUNI-passport

Entree Academy of Science

Entree Aquarium of the Bay

Bootcruise met Blue and Gold Fleet (of Alcatraz)

+

Entree Exploratorium of  Museum of Modern Art (MoMA)

 

C3:

Ook CityPass is er inmiddels achter dat niet iedereen vast wil zitten aan een vaste selectie attracties. Houd je niet van kunst of heb je last van zeeziekte, dan gooi je dus een entreekaartje weg. Daarom hebben ze nu ook de C3-pas ontwikkeld. Hetzelfde principe als de opties hierboven, maar dan met een keuze uit acht activiteiten. 

  

Te koop bij: Visitor Information Center of via hun eigen site.

 


 

City Sightseeing MegaPass

 

De MegaPass van City Sightseeing volgt hetzelfde principe als de Explorer Pass. Ook hier bestaat de keuze uit 25 attracties, maar de lijst bevat wat verschillen met de Explorer Pass. Bekijk hun site voor meer informatie. Let bij deze optie wel goed op welke attracties je kiest. In sommige gevallen is het goedkoper de kaartjes gewoon los te kopen, omdat je niet aan het bedrag van de pas komt. Amerikaanse logica, zullen we maar zeggen...

 

MegaPass:

3 attracties: 68 dollar

4 attracties: 89 dollar

5 attracties: 105 dollar

  

Te koop bij: California Welcome Center (Pier 39) of via hun eigen site.