DE BESTE KORTINGSPASSEN IN SAN FRANCISCO


Er is zo veel te zien in San Francisco dat het onmogelijk is om alles in een reisje van een paar dagen te proppen. Als ervaren toeristen proberen we dat natuurlijk wel, waardoor we als ware wervelwinden door een stad razen om alles maar te zien. Willen jullie zo veel mogelijk van de stad zien in een zo kort mogelijke tijd? Dan zijn er genoeg passen, bundels en andere deals voorhanden om flink wat geld mee te besparen. Ik heb hieronder de meest gunstige verzameld.


MUNI-pass voor onbeperkt toegang tot het openbaar vervoer

 

MUNI is het openbaar vervoerbedrijf van San Francisco en is verantwoordelijk voor alle buslijnen, de cable cars, streetcars en de MUNI-metro. Mensen kunnen voor het openbaar vervoer speciale dagpassen aanschaffen die je op een dag onbeperkt toegang geven tot de bussen, cable cars, streetcars en de MUNI-metro. Let op: In BART zijn deze passen niet geldig!

 

Vooral de cable car is het grootste voordeel van deze pas. Een enkeltje met dit historische vervoersmiddel kost al 8 dollar per rit, dus wil je meer dan een keer per dag een ritje maken, dan kan deze pas je geld opleveren. Met drie ritjes heb je de dagkaart er al uit. Handig als je onderweg even uit de cable car wil stappen, want met een los ticket betekent uitstappen een nieuw kaartje kopen. Je kunt lekker old school een fysieke pas kopen, maar je kunt ook de MUNI-app downloaden en daar je kaartjes in bestellen.

 

MUNI-pass:

1-day: 24 dollar ($13 in de app)

3-day: 36 dollar

7-day: 47 dollarTIP VAN KEVIN!

Download je de MUNI-Mobile app op je telefoon en bestel je hierin de 1-day pass, dan kost deze maar 13 dollar. Een flink stuk minder dan de 24 dollar als je de papieren versie koopt of de pas op Clipper laadt. Ook op de driedaagse en zevendaagse passen krijg je iets van korting, maar niet zo fors als op de eendaagse pas.


Geldig in: al het MUNI-transport (bussen, streetcars, cable cars en SF metro)

Niet geldig in: BART, ferry's, Golden Gate Transit-bussen (naar Sausalito, bijvoorbeeld)

Te koop bij: MUNI-app, Wallgreens, Visitor Information Center en de locaties op deze kaart

 

Mochten jullie langer dan een week blijven, dan zijn er ook maandpassen beschikbaar. Kijk voor meer informatie op de site van MUNI.


GoCity Pass

 

De Explorer Pass is een van de meest gunstige opties als je meerdere activiteiten wil ondernemen in San Francisco. Met deze kaart kies je zelf welke opties je het leukste lijken, in plaats van dat je vastzit aan een bustour of een vast rijtje van musea. Je stelt dus zelf je programma samen uit een lijst van 25 opties, waaronder een bustour, Academy of Science, een boottocht rond de baai en nog veel meer.  

Je kunt kiezen tussen een pas met drie, vier of vijf keuzemogelijkheden die 30 dagen geldig zijn. Ze bieden ook een dagkaart of meerdaagse pas aan waarmee je alles op de lijst onbeperkt kunt doen. Meer informatie vind je via de knop hiernaast.

 


Explorer Pass:

2 keuze: 74 dollar

3 keuze: 89 dollar

4 keuze: 124 dollar

5 keuze: 129 dollar

All-Inclusive Pass:
1 dag onbeperkt: 94 dollar

2 dagen onbeperkt: 134 dollar

3 dagen onbeperkt: 159 dollar

5 dagen onbeperkt: 204 dollarSan Francisco CityPASS

 

CityPASS is een kortingspas met een beperkt aantal activiteiten. Voor 82,56 dollar krijg je sowieso toegang tot de Academy of Sciences en een bootcruise over de San Francisco Bay met Blue and Gold Fleet 

 


Academy of Sciences

Blue and Gold Fleet

Daarnaast kun je nog twee entreebewijzen kiezen uit een lijst met vijf attracties. Welke dat zijn, zie je hieronder. Overigens hoef je de keuze voor die twee extra opties niet al te maken als je de pas aanschaft. Binnen de negen dagen dat de pas geldig is, kun je zelf bepalen of je toch optie A of optie B pakt.

 

In totaal kun je tot 70 dollar besparen op de vier attracties, als je natuurlijk die kiest met de hoogste waarde. De meeste besparing haal je uit de combinatie Academy of Sciences, Blue and Gold Fleet, Exploratorium and Aquarium of the Bay.


Walt Disney family museum

museum of modern art

Aquarium of the bay


Exploratorium

San francisco zooTIP VAN KEVIN!

CityPASS is ook te bestellen in combinatie met een Alcatraz-ticket. Je levert dan één van je vier entrees bij de andere attracties in, maar dan kun je wel naar het beroemde gevangeniseiland. Deze versie van CityPASS is alleen te bestellen bij Alcatraz zelf, dus aan de kassa's ter plaatse op Pier 33 of via DEZE LINK.


C3:

Er is ook een optie om drie attracties te bezoeken met de C3-pas. Hier zit je niet vast aan de vaste keuzeopties Academy of Sciences en Blue and Gold Fleet, maar kun je vrij kiezen uit een lijst van negen attracties. Dat is er natuurlijk eentje minder dan met de Explores Pass, maar je betaalt dan ook minder voor het ticket. De C3-pas kost namelijk iets minder dan 75 dollar per persoon. Let wel: als je de eerste attractie gedaan hebt, is je pas nog maar negen dagen geldig voor de overige twee opties. 

 

CityPASS:

Volwassenen:                  82,56 dollar

Kinderen (4-11 jaar):     62,90 dollar

C3:

Volwassenen:                   74,39 dollar

Kinderen (4-11 jaar):      56,77 dollar 

San Francisco Sightseeing Pass

 

De San Francisco Sightseeing Pass is het meeste te vergelijken met de GoPass die ik hierboven al genoemd heb. Ook hier kun je kiezen uit een aantal dagen onbeperkt gebruik maken van alle bezienswaardigheden op de lijst of een selectie maken van twee, drie, vier, vijf of zelfs zes opties om tijdens jet verblijf in de stad te ontdekken. Waarom ik deze optie dan toch erbij vermeld? Omdat hij goedkoper is dan de GoCity, vooral als je richting de vijf en zes keuzes gaat... Dat heeft ermee te maken dat de duurste attractie, de California Academy of Sciences, er niet in zit. Wil je het natuurhistorisch museum toch niet doen? Dan is dit misschien een goedkoper alternatief dan de hierboven geschreven opties.

 

FLEX Pass:

2 keuze: 64 dollar (kinderen 40,50 dollar)

3 keuze: 79 dollar (kinderen 51,75 dollar)

4 keuze: 89 dollar (kinderen 59,25 dollar)

5 keuze: 109 dollar (kinderen 74,25 dollar)

6 keuze: 129 dollar (kinderen 89,25 dollar)

DAY Pass:
1 dag: 74 dollar (kinderen 51,80 dollar)

2 dagen: 109 dollar (kinderen 93,10 dollar)

3 dagen: 124 dollar (kinderen 119 dollar)

5 dagen: 169,60 dollar (kinderen 141,40 dollar)