ROOFTOPBARS IN SAN FRANCISCOHet grote voordeel aan die typisch Amerikaanse wolkenkrabbers? Uitzichten natuurlijk. En hoe kun je daar beter van genieten dan met een veel te dure cocktail in handen? Ook daar kun je San Francisco wel mee vertrouwen. De stad heeft een aantal goede opties om op grote hoogte te genieten van een 'Cosmo' of Long Island Iced Tea. Hieronder hebben we de meest geschikte opties voor jullie op een rij gezet...


 

The View Lounge - Marriott Hotel

 

Laten we beginnen met rooftopbars die hun naam meer dan eer aan doen. The View Lounge is daar één van, want met zijn 38ste verdieping is het een van de hoogste plekken waar je in San Francisco als toerist kunt komen. De grote, imposante raamstructuur trekt je meteen de bar in als je uit de lift stapt. Uiteraard betaal je voor dit uitzicht, dus de prijzen van de cocktails en vooral een doodnormaal colaatje is duurder dan in een bar op de begane grond, maar dat uitzicht maakt echt veel goed. 

Openingstijden:

zondag t/m woensdag: 16:00 uur tot 23:00 uur

vrijdag en zaterdag: 16:00 uur tot 0:00 uur

 

donderdags gesloten 

Four Seasons Sky Deck 

 

Dit is het hoogste punt waar je als toerist buiten kunt zitten. De rooftopbar van het Four Seasons Hotel in het Financial District ligt op de 40e verdieping en heeft twee dakterrassen in de open lucht. Erg groot zijn die niet, dus wil je ergens kunnen zitten, dan raad ik je aan om direct om 16:00 uur voor de deur te staan als ze open gaan. Op erg drukke dagen wordt ook het tweede dakterras geopend. 

 

Openingstijden:

Tijdelijk gesloten 

CityScape - Hilton Hotel 

 

Je hebt hoog en je hebt het allerhoogste van het allerhoogste. Op het gebied van bars is dat de CityScape-bar in het Hilton Hotel naast Union Square. Hier drink je je cocktail namelijk weg op de 48e etage. Dit is vooral een perfecte locatie om de zonsondergang te zien achter de Golden Gate Bridge, want het Hilton heeft als voordeel dat er geen grote wolkenkrabbers meer liggen tussen jou en de wereldberoemde rode brug. Schrik ook hier niet van de prijzen van de cocktails... 

Openingstijden:
dinsdag t/m donderdag: 17:00 uur tot 22:30 uur

vrijdag en zaterdag: 16:30 uur tot 0:00 uur

zondag en maandag gesloten 

Top of the Mark - Mark Hopkins Hotel

 

Misschien wel de meest iconische rooftopbar van San Francisco. De Top of the Mark is al decennialang een waar begrip in de stad en met goed recht. Hoewel de bar zich op de twaalfde verdieping van het Mark Hopkins-hotel bevindt, heb je toch een van de beste uitzichten op de stad.  De reden is de onredelijk hoge berg waar het hotel op gebouwd is: Nob Hill. Omdat deze heuvel naast het Financial District ligt, heb je een uniek zicht op de volledige skyline van San Francisco en staat er ook niks in de weg om een vergezicht op de Golden Gate Bridge te krijgen.

 

Naam maakte 'The Top' vooral door de vele high tea's, die in dit geval een keer wél recht aan de naam doen, en diverse wijnavonden en filmmomenten. Die laatste twee zijn zo nu en dan eens gratis te bezoeken, al hoopt het hotel wel dat je een drankje aan de bar bestelt. 

Openingstijden:

dinsdag t/m zaterdag: 16:30 uur tot 23:30 uur

zondag en maandag gesloten 

Charmaine's - Proper Hotel

 

Na drie bars op extreem grote hoogte, zoeken we met Charmaine's weer wat meer de normale daken op. Deze bar bevindt zich op de zevende etage van een hotel aan Market Street en is knus uitgedost met vuurkorven. De cocktails op het menu zijn onderverdeeld in zeven categorieën van zeven cocktails per stuk. Die 7x7 is een verwijzing naar de afmetingen van SF, die ook zeven bij zeven mile zijn. Hebben jullie meteen een leuke gespreksstarter om contact te zoeken met die groep Milennials aan de bar...

 

Het voordeel van iets dichter bij de grond zitten, is dat je het leven op straat ook nog enigszins meekrijgt. Ook het uitzicht is prima te doen, omdat Charmaine's aan het einde van het Financial District ligt en er dus amper hoge gebouwen omheen staan. Aangezien je vrijwel over het hele dag kunt lopen, kun je alle hoeken van SF prima zien vanaf hier. 

Openingstijden:

Zondag en maandag - 15:00 uur tot 23:00 uur

Dinsdag en woensdag - 15:00 uur tot 0:00 uur

Donderdag t/m zaterdag - 15:00 uur tot 02:00 uurFoto: Tripadvisor
Foto: Tripadvisor

 

El Techo de Lolinda 

 

Waar alle andere bars op deze lijst in en rond het Financial District liggen, moet je voor El Techo de Latijns-Amerikaanse wijk The Mission in. En juist dat maakt El Techo zo populair, want als de rest van de stad onder de welbekende en voor rooftop-fanatiekelingen verschrikkelijk irritante mist ligt bedekt, baadt de Mission nog regelmatig in een lekker zonnetje. Daarnaast heb je een prachtig zicht op de skyline van de stad, omdat er amper hoge gebouwen om El Techo heen staan.

 

El Techo is voornamelijk bekend vanwege de cocktails die ze serveren. Combineer je dat met het typisch Mexicaanse streetfood, dan heb je een ideale combinatie voor een middagje chillen op het dak. Reserveren is hier in principe niet mogelijk, dus zorg ervoor dat je er vrijwel direct na openingstijd bij bent, want de bar zit regelmatig al snel helemaal vol. Omdat je alleen maar plaats kunt nemen aan een tafel en niet als een zak hooi met je drankje tegen de muur kunt hangen, is het vaak even wachten op een plekje. Maar dat wachten is het wat ons betreft helemaal waard... 

Openingstijden:

Maandag t/m donderdag - 16:00 uur tot 22:30 uur

Vrijdag - 16:00 uur tot 00:30 uur

Zaterdag - 11:00 uur tot 00:30 uur

Zondag - 11:00 uur tot 22:30 uur 

620 Jones 

 

Hoewel deze rooftopbar slechts op de tweede verdieping ligt, denk ik niet dat dit een probleem zal zijn voor de meesten van jullie. En zo wel, dan weten jullie inmiddels wel wat je met die mening mag doen... Doordat je de locatie even moet zoeken, voelt het als die hidden gem die we toch allemaal hopen te vinden op vakantie. Je loopt namelijk makkelijk voorbij de ijzeren poort op Jones Street, waar de ingang is. Eenmaal boven heb je tussen de sfeervolle lampjes en palmbomen toch nog een verrassend goed zicht op enkele landmarks als de Transamerica Pyramid en het ruige leven in de Tenderloin op straat. 

 

Ook de prijzen vallen voor San Francisco-begrippen relatief mee. Vooral tijdens het happy hour tussen 17.00 uur en 19.00. Dan betaal je maar drie dollar voor een biertje en vijf dollar voor een cocktail. 

Openingstijden:

Dinsdag t/m donderdag - 17:00 uur tot 0:00 uur

Vrijdag en zaterdag - 17:00 uur tot 02:00 uur

Zondag - 11:00 uur tot 15:00 uur

Maandags geslotenFoto: Kaiyo Rooftop
Foto: Kaiyo Rooftop

 

KAIYO Rooftop 

 

Een ware tropische oase op grote hoogte. Je vindt KAIYO op de twaalfde verdieping van het Hyatt Place-hotel in South of Market, tegenover het San Francisco Giants-stadion Oracle Park. Vanaf de rooftop heb je een goed uitzicht over de skyline van de stad en de omliggende baai. Op wedstrijddagen kun je overigens meegenieten van een eventuele homerun die in het stadion geslagen wordt, want geluiden uit Oracle Park zijn niet te missen. De bar zelf biedt een combinatie van drankjes met een Japans-Peruviaanse keuken

Openingstijden:

Dinsdag tot donderdag: 16:00 - 0:00

Vrijdag en zaterdag: 14:00 - 1:00

Zondags: 14:00 - 22:00

Maandags gesloten