TOL BETALEN OP GOLDEN GATE BRIDGEGolden Gate Bridge was in ogen van velen een onhaalbaar en erg duur project. Ontwikkelaar Strauss wist echter voldoende mensen over te halen om zijn brug te omarmen en vond bankier A.P. Gianini bereid om de benodigde financiële middelen te leveren. Gianini had echter een voorwaarde: de mensen uit de Bay Area moesten garant staan. Kort gezegd hield het in dat mensen hun huis als onderpand dienden in te zetten om de brug te financieren. De meerderheid was voor en dus kon de Golden Gate Bridge gebouwd worden.

Om de inwoners hier niet de rest van hun leven verantwoordelijk te laten zijn, werd besloten om tol te heffen. En dat is bij de rode brug een waar feest (kuch...) voor mensen van buiten de Bay Area. 

 

Omdat het zo'n succes was, geldt het systeem nu voor alle bruggen in de Bay Area, dus ook bij de Bay Bridge, San Mateo Bridge en Dumbarton Bridge moet je via onderstaande link je tol betalen. Klik dan wel even door naar de juiste brug.

 

 

Het betalen van de tol werkt als volgt: Er hoeft alleen maar betaald te worden als je de stad inrijdt. Verlaat je San Francisco, dan zijn zowel de Golden Gate Bridge als de Bay Bridge naar Oakland gratis. Rijd je de stad in, dan wordt er wel verwacht dat je bijdraagt aan het onderhoud van de bruggen. De tolhokjes bij de bruggen in de Bay Area zijn echter niet meer bemand, waardoor het niet mogelijk is om ter plekke met cash of creditcard te betalen. Zodra je door de poortjes rijdt, wordt er een foto gemaakt van je nummerplaat en dien je via internet of telefoon te betalen. Dat kan vooraf of achteraf. Houd er wel rekening mee dat de rekening uiterlijk 48 uur na passeren van de brug voldaan moet zijn.Tol met een huurauto: stap voor stap


De meesten van jullie zullen een huurauto hebben als ze de brug passeren. Huur je een auto in de Bay Area, dan zullen de medewerkers je proberen een tolpas aan te smeren. Dit kan handig zijn als je geen gedoe wilt bij de Golden Gate Bridge, maar financieel is dit abonnement alleen aantrekkelijk als je meerdere keren per dag de stad inrijdt via een van de bruggen. En dat doen toeristen nu eenmaal niet. Dus laat je niet oplichten en wijs deze pas altijd af, tenzij je het geld het waard vindt om gezeur bij de bruggen te voorkomen. In sommige gevallen rekenen de autoverhuurbedrijven een extra bedrag van vier dollar om de tol zelf af te handelen. Vind je dat het waard? Dan hoef je onderstaande ellende niet door te maken...

 

 

Wijs je de pas en die extra vier dollar af, dan moet je wel zelf voor de tol zorgen bij Golden Gate Bridge. Dat kan op de hierboven genoemde website (bayareafasttrak.org) of via telefoonnummer +1 415 486 8655. Zoals gezegd kan dat al op voorhand. Als je weet wanneer je ongeveer de brug gaat passeren, kun je al een betaling doen. Achteraf is ook mogelijk. De rekening is nog tot 48 uur na passeren van de brug te betalen. Betaal je niet, dan zal het autoverhuurbedrijf een boete krijgen, die ze uiteraard aan jullie zullen doorberekenen. 

 

Surf naar de pagina en scroll naar beneden.  In de meeste gevallen zullen jullie slechts een keer de brug passeren, dus kies voor de eenmalige optie 'One-Time Payment'. Je wordt nu doorgeleid naar de pagina waar je bovenstaand screenshot tegenkomt. Afhankelijk van of je voorafgaand of naderhand betaald, kies je voor de opties 'Pay Recent & Future Toll'.

 

 

Vervolgens kom je op een scherm uit waar je je gegevens kunt invullen. Er wordt gevraagd naar je kenteken, de Amerikaanse staat waar de auto geregistreerd is (de staat is te zien op het kenteken) en de tijd waarop je de brug gepasseerd bent of verwacht te passeren. Ook is er de optie om een datum in de toekomst in te vullen voor het geval je meerdere keren over de Golden Gate rijdt. Daaronder staat een knop voor je creditcardgegevens en een mooie, paarse knop om alles te bevestigen.

 

TIP: houd in de gaten of je een bevestiging krijg in je mailbox. Is dat niet het geval, dan werken de prachtige Amerikaanse systemen weer eens niet en moet je het opnieuw doen. Check voordat je dat doet wel eerst even je creditcard of er niks is afgeschreven.