TOP 10 BEZIENSWAARDIGHEDEN IN SAN FRANCISCOIk heb deze site gemaakt om jullie een andere kant van San Francisco te laten zien, maar jullie zullen ongetwijfeld eigenwijs doen en koppig blijven en gewoon naar de bekende plekken gaan (en terecht). Dus hier is een lijstje met de tien meest bekende bezienswaardigheden die we allemaal wel kennen uit de films en van jaloersmakende Instagram-posts van vrienden en kennissen. Goed, het zijn er elf geworden, maar niemand zoekt op Google op een Top 11 over San Francisco, dus voor SEO-redenen heb ik in de titel een beetje gelogen...

 

Klik op de foto om naar de betreffende pagina te gaan, met daarop uiteraard de bekende handige informatie die jullie van deze site gewend zijn. 

Golden Gate Bridge   

 

De rode brug die in elke film wel een keer op dramatische wijze gesloopt wordt, spant nog steeds trots over de Golden Gate. Je kunt de brug te voet, met de fiets of met de auto oversteken.

 

Alcatraz Federal Prison

 

Reserveren is het belangrijkste wat je moet weten als je naar Alcatraz Federal Prison wil. De tickets vliegen er met name in de zomer snel doorheen, dus houd hier ruim voor vertrek al rekening mee.  

Cable Cars

 

De iconische en historische trammetjes zijn een van de laatste, nog rijdende monumenten in de Verenigde Staten. Ooit waren het 25 lijnen, maar tegenwoordig zijn er nog drie over. De meest bekende brengen je van Union Square naar Fisherman's Wharf en weer terug.

 

Lombard Street

 

The Crookedest Street in the World, maar niet heus. Zelfs in San Francisco ligt een straat die nog bochtiger is dan Lombard. Vermont Street is echter niet zo mooi aangekleed, dus als julie toch naar Lombard willen, dan geven we jullie geen ongelijk. Alles voor de foto's, toch? 

Pier 39 en Fisherman's Wharf

 

De meest toeristische plek in San Francisco is zonder twijfel Fisherman's Wharf en de bekende Pier 39. Hier vind je een groot aantal visrestaurants, souvenirshops en natuurlijk de bekende zeeleeuwen. 

 

Painted Ladies 

 

Victoriaanse huizen vind je in overvloed in San Francisco, maar geen zijn zo bekend als de Painted Ladies. De huizen komen in veel tv-series voor en zijn voor de meeste toeristen een must-do op hun wensenlijstje. 

Chinatown 

 

De Chinese wijk in SF is het thuis van de grootste Chinese gemeenschap buiten China. Zo'n 100.000 mensen wonen in dit kleine stukje van de stad en hebben hun eigen voorzieningen, van scholen tot kranten en tv-zenders. Er liggen ook wat verborgen plekjes die leuk zijn om even te ontdekken.

 

Union Square  

 

Het shoppinghart van de stad en de hub voor het openbaar vervoer: Union Square is een wijk waar iedereen vroeg of laat wel een keer uitkomt. Hiervandaan vertrekken ook de meeste toeristische bussen en enkele leuke rondleidingen met een lokale gids.  

Golden Gate Park 

 

Het grootste stadspark van San Francisco is meer dan alleen een groene oase te midden van al het verkeer. Hier vind je een paar leuke musea, kun je wilde dieren spotten én kun je wat heimwee-traantjes wegpinken bij een heuse Nederlandse windmolen met tulpentuin.

 

Coit Tower 

 

Die rare betonnen sigaret op de top van Telegraph Hill biedt een van de mooiste uitzichten die je in San Francisco gaat vinden. Het kost een verwaarloosbare 9 dollar om met een historische lift naar boven te gaan voor een 360 graden-zicht op de stad en de omliggende Bay.  

Twin Peaks

 

De Borsten van de Indiaanse Maagd, zo noemden de Spanjaarden de twee heuvels aan de zuidkant van San Francisco. Die naam zou tegenwoordig nog wel wat stof op doen waaien en dus heten ze anno nu wat minder creatief Twin Peaks. Dit is een van de voornaamste uitzichtpunten van de stad. De tocht er naartoe is echter wel een ingewikkelde.