AlcatrazAlcatraz: de populairste attractie van de stad waar veel mensen niet heen kunnen tijdens hun bezoek. De reden? Ze vergeten een ticket te boeken. Vooral in de zomer vliegen de tickets er razendsnel doorheen en moet je ruim een maand van tevoren al je kaartje vastleggen om zeker te zijn van een bezoek aan de bekendste gevangenis ter wereld. Mocht je onverhoopt toch vergeten zijn een reservering te maken en met tranen in je ogen naar de vertrekkende boten met gelukkige toeristen staan te kijken: geen nood. Er is een trucje voorhanden om toch last minute nog aan kaartjes te komen. Lees hier meer over op de pagina Handige Tips en Trucs.

 

De boten naar Alcatraz vertrekken allemaal vanaf Pier 33. Tickets kosten 41 dollar, maar eenmaal op het eiland is alles bij die prijs inbegrepen. De audiotour in de gevangenis is natuurlijk de grootste aanrader, maar vergeet ook de rest van het eiland niet. Alcatraz is onderdeel van de National Park Service omdat het al eeuwen een plek is waar vogelsoorten broeden en leven. Daarnaast is er een veel te zien over de bezetting van Native Americans in de jaren '60 en zijn er altijd tijdelijke tentoonstellingen die de moeite waard zijn.


Tickets voor Alcatraz


Tickets voor Alcatraz kun je het beste kopen via het officiële reserveringskanaal. Online zijn veel kaarten te vinden, maar het is soms lastig in te schatten of die sites betrouwbaar zijn of niet. De officiële boekingswebsite is AlcatrazCruises.com!


Hoe kom je bij Alcatraz?


Vanaf Fishermans Wharf is het een korte wandeling naar Pier 33, vanwaar de boten vertrekken. Mocht je vanuit de Union Square-richting komen, dan zijn er meerdere manieren om naar de juiste pier te gaan. 

 

Streetcar - De F-line streetcar neemt je vanaf Market Street rechtstreeks mee naar Pier 33. Deze oude tram vertrekt doorgaans iedere vijf minuten, maar de ervaring is dat er grote gaten kunnen vallen en je makkelijk een halfuur geen F-line voorbij ziet komen. Houd daar dus rekening mee als je een reservering hebt. 

 

Cable Car - De Powell-Hyde en Powell-Mason nemen je beide mee naar Fishermans Wharf, maar wil je zo dicht mogelijk bij de Alcatraz-pier aankomen, dan raden we de Powell-Mason-lijn aan. Vanaf het eindpunt van de cable car is het ongeveer tien minuten lopen naar Pier 33.

 

Bus - Afhankelijk van waar jullie hotel ligt, gaan er een aantal bussen deze richting op. Kijk voor vertrek op 511.org voor de beste route.


Meer informatie over Alcatraz? Neem dan eens een kijkje op onze speciale museumpagina over het eiland.