Union SquareUnion Square is het shopping-hart van de stad. Hier vind je alle winkels die je nodig hebt. Direct naast het plein liggen de meer haute couture-winkels, zoals Gucci, Versace en andere rijke mensen-zaken. Tussen het plein en Market Street vind je de meer gewone winkels en bekende ketens, zoals Macy's, Marshall's en Ross. 

 

Union Square en Market Street zijn daarnaast ook de voornaamste hubs voor het openbaar vervoer. Wil je dus ergens anders heen in de stad? Grote kans dat je hier een bus, metro of cable car vindt die je erheen kan brengen. Lees meer over het openbaar vervoer op onze speciaal daarover ingerichte pagina.


Tips als je toch in de buurt van Union Square bent


450 Sutter Street

 

Om de hoek bij Union Square ligt de mooiste entreehal van San Francisco. Je vindt hem op Sutter Street, in het voormalige hoogste kantoorgebouw ter wereld. De hal zit vol nepgoud en heeft veel Maya-versieringen.


Rooftop bars

 

Rond Union Square zitten diverse rooftop bars. De bekendste is van het Hilton Hotel, maar ook het Drake-hotel heeft een pareltje: De Starlight Room. Zin in een drankje? Dan zijn dit goede opties.


Een stukje geschiedenis...


Union Square dankt zijn naam aan de pro-Union rally's die hier in de tijd van de Amerikaanse burgeroorlog werden gehouden. California was nog niet uitgesproken voor of tegen een bepaalde kant en dus werden er vanuit beide kanten bijeenkomsten gehouden om mensen te overtuigen voor hun kant te kiezen. De Confederates verloren echter in de staat en California koos de kant van de noordelijke Union-staten. Verder is op dit plein het Dewey-monument te vinden, dat in San Francisco meer bekendheid geniet als het monument van Alma de Bretteville, de oma van San Francisco. Toen ze 19 was, stond Alma model als de Godin van de Overwinning, afgebeeld op het monument. Het leidde ook haar relatie in met 'Sugardaddy' Adolph Spreckels, die zo verliefd was geworden op het model, dat hij veel van zijn suikerfabriek-miljoenen uitgaf om haar hart te winnen. Later betekende deze vrouw zo veel voor de stad en de cultuur van SF dat ze de titel Oma van SF kreeg.