· 

De 5... Beste rooftop bars in SFOp de een of andere manier trekt een drankje doen op een hoge plek mensen aan. Op het 't uitzicht is of dat de drank sneller naar je hoofd stijgt door de ijle lucht, weten we niet. We weten wel dat San Francisco over een aantal pareltjes beschikt. De vijf leukste hebben we geheel voor jullie gemak eens samen op een pagina geflikkerd. 


1. Sky Deck Bar - Loews Regency


 

De Sky Deck Bar op de 42e verdieping van het Loews Regency Hotel in het Financial District is niet zo bekend als The View Lounge en City Scape, die verderop in deze lijst ook genoemd worden. Mede daarom plaatsen we deze op nummer één in onze lijst. Wil je een uur na openingstijd ook nog een plekje kunnen bemachtigen, dan is dit zeker een goede optie. 

 

Het is een redelijk kleine ruimte met beperkte zitmogelijkheden, maar als het druk wordt, maken ze gewoon aan de andere kant van de gang nog een dakterras open. Het uitzicht maakt die beperkte ruimte echter meer dan goed, met aan de ene kant een prachtig zicht op de Transamerica Pyramid, Coit Tower, Alcatraz en de Golden Gate Bridge en aan de andere kant de Bay Bridge en Salesforce Tower en zijn reuzenvrienden van het Financial District.

 

Bijkomend voordeel is volgens ons dat de bar buiten is en daarmee naar ons weten de hoogstgelegen openluchtbar van San Francisco is. Dat kan natuurlijk best fris zijn in de avond als het typische SF-weer zijn werk doet, maar het uitzicht wordt er niet minder mooi om. Tenzij Karl the Fog roet in het eten gooit, natuurlijk. 

 

Openingstijden:

Dinsdag - Zaterdag van 16:00 - 20:00

 


2. Charmaine's


 

Charmaine's is het laagstgelegen dakterras op deze lijst. Maar laat je daar niet door afschrikken, want met een plekje aan Market Street geeft Charmaine's je wel net even meer dat stadse gevoel dan de meeste van deze barretjes op grote hoogte. 

 

Zitplekken zijn hier genoeg, maar door de populariteit van de bar is het later op de avond wachten tot er een plekje vrijkomt. Gelukkig zijn er genoeg plekken om te staan. Met een bourbon in de hand even gedwongen moeten rondlopen en van het uitzicht genieten, is natuurlijk ook geen marteling.

 

Ook bij Charmaine's kun je buiten zitten, omringd door vuurkorven en je favoriete drankjes. Doorgaans staat er buiten een kleine wachtrij, maar dat komt doordat er maar een beperkt aantal mensen in de lift naar boven passen. Trappen hebben ze ook hier namelijk nog nooit van gehoord...

 

Openingstijden:
Zondag - Woensdag van 15:00 - 00:00
Donderdag - Zaterdag van 15:00 - 02:00

 


3. The View Lounge


 

The View Lounge is de bar van het Marriott Hotel in de wijk South of Market. Qua uitstraling is dit een van de mooiste vanwege de prachtige raamconstructie. Ben je wars van dit soort architecturale hoogstandjes? Dan zal ook het uitzicht je wel kunnen bekoren. Houd je daar niet van? Dan raden we aan snel naar een andere pagina door te klikken.

 

Vanaf The View heb je een goed uitzicht op de San Francisco-skyline met als dominant hoogtepunt natuurlijk de hoogste toren van de stad: Salesforce Tower. Dat maakt deze bar de ideale plek om op je gemak de dagelijkse lichtshow bovenop die toren te bewonderen. 

 

Erg goedkoop is deze bar natuurlijk niet, maar ach... Wat is er wel goedkoop in San Francisco? Probeer deze bar desondanks niet over te slaan. Neem het ervan en eet de rest van de trip bij McDonald's of ga alleen even langs voor het uitzicht en als er gevraagd wordt wat je wil drinken, dender je woest weer naar beneden omdat 'er verdomme niks vegans op de kaart staat.'

 

Openingstijden:
Dagelijks van 16:00 - 23:00

 


4. City Scape - Hilton Hotel Union Square


 

De City Scape-bar in het Hilton Hotel op Union Square (eigenlijk naast Union Square in de Tenderloin, maar dat vond de marketingafdeling waarschijnlijk niet zo aantrekkelijk) is met afstand de hoogstgelegen bar in de wijde omgeving. Op de 48e verdieping heb je een prachtig uitzicht over vrijwel de hele Bay Area. 

 

Ook hier zijn de cocktails behoorlijk aan de prijs, maar hetzelfde geldt als bij de andere bars: heb je het er niet voor over? Ga toch even kijken en maak je met een excuusje vervolgens uit de voeten. Zijn ze daar gewend. Je bent niet de eerste Hollander die er langskomt: dat waren wij.

 

Het mooie aan deze bar is dat je 360 graden rond de ramen kunt lopen en de stad vanuit elke hoek kunt bekijken. Onze tip: ga hier rond zonsondergang heen. City Scape, wat zo'n beetje de meest westelijke wolkenkrabber in downtown SF is, heeft geen enkel gebouw in de weg staan als je naar de zonsondergang bij Golden Gate Bridge wilt kijken. 

 

Openingstijden:
Dagelijks van 16:30 - 0:00

 


5. Top of the Mark


 

Hoewel deze bar niet de hoogste van de stad is qua verdiepingen, zit je toch heel wat meters boven ons vertrouwde NAP. De reden is dat het Mark Hopkins-hotel bovenop Nob Hill ligt. Op de bovenste verdieping van dat hotel vind je de Top of the Mark, een van de meest iconische bars van San Francisco. 

 

Mark Hopkins was een van de vier grote spoorweg-baronnen die Californa met de rest van Amerika verbonden. Dat leverde hem zo veel geld op dat hij een enorm huis liet bouwen op een van de moosite heuvels van de stad. Hij was in goed gezelschap, want zijn buren waren mede-railroad barons Leland Stanford en Collis Huntington. Die prachtige huizen werden echter verwoest door de aardbeving van 1906, maar op alle drie de plekken staan nu imposante hotels. Met de Mark Hopkins als een van de meest luxueuze. 

 

De Top of the Mark heeft misschien wel het mooiste uitzicht van alle hier beschreven bars, omdat je een beetje van buitenaf naar de skyline van SF kijkt. Bijkomend voordeel van deze bar is dat er regelmatig gratis wijnproeverijen en filmavonden worden georganiseerd. 

 

Openingstijden:
Maandag - Donderdag van 16:30 - 23:30
Vrijdag & Zaterdag van 16:30 - 00:30

Zondag van 10:00 - 13:00 en 16:30 - 23:30


Allemaal leuk en aardig, maar waar vind ik alles?


Reactie schrijven

Commentaren: 0