ChinatownChinatown is misschien wel het meest bruisende deel van San Francisco. Tot diep in de avond is er genoeg te doen en zijn er genoeg restaurantjes en bars te vinden om de nodige uurtjes door te komen. Het is ook nog eens een van de veiligste wijken om 's avonds rond te lopen. In Chinatown zijn daarnaast ook genoeg verstopte schatten te vinden die de meeste toeristen links laten liggen. Kijk hiervoor op onze speciale Chinatown wijkpagina.


Hoe kom je in Chinatown?


Chinatown is van zowel Union Square als Fisherman's Wharf goed te voet te bereiken. Beide locaties liggen op een kwartiertje lopen van de Chinese wijk. 

 

Vanaf Union Square: Het leukste is natuurlijk om langs de Dragon Gate te lopen. Als je op Union Square staat met je rug naar Macy's, sla dan rechtsaf. Op Grant Ave. draai je vervolgens naar links en dan zou je de poort al moeten zien liggen.

 

Vanaf de Wharf: Dit is iets verder lopen. Loop in Fisherman's Wharf richting de bekende Pier 39. Recht tegenover ligt Stockton Street. Neem deze straat en loop door totdat je een verdachte hoeveelheid Chinese zaakjes ziet liggen. Dit is de belangrijkste aanwijzing dat je in Chinatown bent. Onderweg loop je eerst over Telegraph Hill (geen nood: deze klim valt mee) en vervolgens door de Italiaanse buurt North Beach.

 

Bus: Maar openbaar vervoer is er natuurlijk ook. MUNI-bus 30 neemt je van zowel Fisherman's Wharf als Union Square (opstapplek is op Kearny Street) direct mee naar Chinatown. De bus rijdt iedere vijf minuten en kost 2 dollar 75 per persoon. Voor kinderen en senioren is het 1 dollar 35.