VERVOER VANAF HET VLIEGVELD


De meeste internationale vluchten naar de Bay Area zullen op San Francisco International Airport (SFO) aankomen. Als je eenmaal alle spullen verzameld heb in het vliegtuig, langs de altijd vriendelijke en geduldige Amerikaanse douane getreuzeld bent en je koffers van de band hebt gehaald, bieden zich voldoende mogelijkheden aan om van het vliegveld naar de stad en je hotel te rijden. Maar welke is nu het meest gunstig?

 

Vervoer van en naar het vliegveld hoeft niet duur te zijn, maar het kan uiteraard wel. Er zijn verschillende opties beschikbaar: taxi's, shuttles en het openbaar vervoer. Afhankelijk van je budget en wensen, kun je een geschikte optie kiezen. Lijkt een taxi of shuttle je de beste optie, dan raden we aan deze al op voorhand te boeken. We hebben de verschillende opties hieronder verzameld. 

 

Kom je echter aan op Oakland International Airport, dan is de regionale metro BART de goedkoopste en snelste optie om naar downtown San Francisco te reizen. Pak op het vliegveld de gratis shuttle naar Colosseum Station en wacht daar op de groene lijn naar San Francisco.

Airport Shuttle

Een goede en goedkope optie is een plekje reserveren in een van de aanwezige shuttleservices. Doorgaans liggen de prijzen bij allemaal rond de 20 dollar. Reserveren op voorhand is aan te raden, voordat je uren moet wachten op een plekje in een busje.

BART

Verreweg het goedkoopste is de Bay Area Rapid Transit, oftewel BART. De metro vertrekt vanuit de International Terminal en brengt je rechtstreeks en binnen drie kwartier naar Union Square. De kosten zijn ongeveer 10 dollar per persoon. Schaf voor het OV 'n Clipper Card aan.

Taxi of Uber

En dan hebben we natuurlijk de goede, oude taxi's nog en hun grootste vijanden Lyft en Uber. Hoewel die laatste twee niet op elk vliegveld mogen komen, is SFO een uitzondering. Zorg wel dat je internet op je telefoon hebt, anders kun je lang wachten met je app.