Fietsen huren (en gebruiken) in San FranciscoToeristen worden vaak aangeraden door de lokale bevolking om liever iets niet te doen dan wel. Drukte, overlast en over het algemeen onkunde rond een bepaalde vaardigheid of onderwerp doen inwoners van een stad vaak pijn aan het hart. Fietsende toeristen is de grootste bron van ergernis van San Franciscans. Dat komt natuurlijk omdat de meeste nationaliteiten nog nooit een fiets gezien hebben. En dan is voor ons Nederlanders natuurlijk wel anders. Doe de locals dus een plezier en ga juist wél fietsend de regio verkennen. We laten ze wel even zien hoe dat fietsen nu echt moet. 

 

De meest bekende fietstocht neemt je mee van Fisherman's Wharf, via Golden Gate Bridge naar vissersdorpje Sausalito aan de andere kant van de baai. Daar stappen de meeste mensen dan op de ferry terug naar de Wharf. Klinkt allemaal leuk en dat is het dan ook. Alleen ben je niet de enige die de tocht per fiets maakt en per boot terug wil. Met name in de middag van zonnige dagen kan het dus voorkomen dat je een uurtje of nog langer moet wachten in Sausalito tot je een plekje op de boot hebt. En dan voelt die fiets ineens als een behoorlijke last, want waar laat je dat ding zonder dat hij gejat wordt? Nou, daar hebben sommige verhuurbedrijven wat op gevonden. Hieronder hebben we een aantal opties uitgelicht.


Blazing Saddles

 

Blazing Saddles is het grootste fietsverhuurbedrijf in San Francisco. Loop je over Fisherman's Wharf, dan lijken er flink wat concurrenten te zijn, maar laat je daar niet door foppen; ze vallen bijna allemaal onder de paraplu van Blazing Saddles. Niet dat dit een probleem is, want een fiets is doorgaans een fiets, toch? En trappen moet je toch zelf.

 

Je kunt een fiets per uur huren of per dag. Wil je de overtocht maken naar Sausalito, dan raden we altijd de dagprijs aan. Je bent makkelijk vier uur kwijt en met een dagprijs hoef je je niet te haasten.

 

Kosten:

Gewone fiets per uur:                        8 dollar

Gewone fiets (24 uur):                    32 dollar

Elektrische fiets (2 uur):                48 dollar

 

Blazing Saddles biedt (tegen meerpijs) de optie om de fiets aan de andere kant van de baai achter te laten bij een verzamelpunt. Wil je de fiets meenemen en in SF nog wat verder crossen? Dan krijg je van Blazing Saddles een ferryticket mee. Gebruik je die, dan betaal je achteraf de prijs van een enkeltje. Gebruik je de bon niet, dan lever je hem gewoon weer in bij inlevering van de fiets.

 Bay City Bikes

 

Een van de concurrenten van Blazing Saddles is Bay City Bikes. Ook hier werkt het principe precies hetzelfde: je huurt een fiets per uur of per dag en rijdt een rondje naar waar je maar naartoe wil. Een echt tastbaar verschil tussen de twee bedrijven hebben we niet kunnen ontdekken, dus waarschijnlijk zijn er onderling afspraken gemaakt om de concurrentie zo veel mogelijk te beperken. Ook dat maakt geen drol uit als de fietsen maar goed zijn. 

 

Kosten:

Gewone fiets per uur:                        8 dollar

Gewone fiets (24 uur):                    32 dollar

Elektrische fiets (24 uur):              65 dollar

 

Ook Bay City Bikes biedt de optie om de fiets in Sausalito achter te laten, maar dit moet op voorhand geregeld worden en geheel volgens Amerikaanse traditie kan dat alleen tegen een meerprijs. Besluit dus voordat je de reis gaat maken of je de fiets weer mee terug wil nemen of niet.

 

Adres:

501 Bay St.

Fisherman’s Wharf

San Francisco, CA – 94133

415.346.2453