Boottours over de San Francisco Bay


Blue and Gold Fleet

Blue and Gold biedt meerdere boottochten aan over de San Francisco Bay. Niet alleen rondvaarten, maar ook ferrydiensten naar Sausalito, Angel Island en Tiburon. Hieronder hebben we de verschillende opties verzameld. Klik op de naam om naar het actuele vaarschema te gaan.

 

Discover the Bay Cruise:

Deze optie neemt je mee rond Alcatraz en onder de Golden Gate Bridge door. De cruise duurt ongeveer een uur en vertrekt van Pier 41.

 

Duur:                        1 uur
Volwassenen:         33 dollar

Kinderen -12:         22 dollar

Kinderen 12-18:     26 dollar

 

TIP: Neem in de lente en herfst de laatste boot om een rondvaart bij zonsondergang te hebben.

 

Escape From The Rock Cruise:

Voor de mensen die geen tickets voor Alcatraz hebben kunnen bemachtigen is dit misschien wel de beste optie. De rondvaart doet hetzelfde aan als de optie hierboven, maar vaart wat langzamer rond The Rock. Tijdens de tour krijg je een uitgebreidere uitleg over de geschiedenis van het eiland.

 

Duur:                        1,5 uur

Volwassenen:         39 dollar

Kinderen -12:         26 dollar

Kinderen 12-18:     31 dollar

 Red and White Fleet

De grote concurrent van Blue and Gold en om het voor toeristen lekker makkelijk te maken, hebben ook zij gekozen voor een naam met twee kleuren erin. 

 

Golden Gate Bay Cruise:

Deze optie neemt je mee rond Alcatraz en onder de Golden Gate Bridge door. De cruise duurt ongeveer een uur en vertrekt van Pier 43 1/2.

 

Duur:                        1 uur
Volwassenen:         32 dollar

Kinderen -18:         22 dollar

 

Bridge 2 Bridge Cruise:

Het unieke aan de Red and White Fleet is dat ze een cruise aanbieden die de complete kustlijn van San Francisco in de Bay aandoet. Deze boot neemt je mee van de Bay Bridge naar de Golden Gate Bridge. De tocht duurt anderhalf uur en is een van de beste mogelijkheden om een zonnige dag op het water door te brengen.

 

Duur:                        1,5 uur
Volwassenen:         40 dollar

Kinderen -18:         28 dollar

 

California Sunset Cruise:

Op deze cruise tijdens de zonsondergang vaar je over de bay en zie je de bekendste plekken die je met elke andere cruise ook te zien krijgt. Het grote verschil hier is dat er eten geserveerd wordt en er live gitaarmuziek te beluisteren is. Deze tour is echter alleen op voorhand te boeken. Ga daarvoor naar de site via deze link.

 

Duur:                        2 uur
Volwassenen:         68 dollar

Kinderen -18:         46 dollarWater Taxi

De Water Taxi biedt een soort van hop on/hop off-formule aan op het water. De kleine, schattige gele bootjes peddelen op en neer tussen de Ferry Building en Fisherman's Wharf en voor tien dollar per ticket kun je de hele dag onbeperkt gebruik maken van de veerdienst. In principe vertrekken ze ieder uur van de verschillende locaties, maar als dit nieuwe bedrijfje van de grond begint te komen, zullen er ongetwijfeld meer bootjes ingezet gaan worden.

 

Hop on/Hop off:

 

Deze optie biedt je een onbeperkte toegang tot de bootjes gedurende één dag. In principe vertrekken ze ieder heel uur vanaf de Ferry Building en ieder half uur vanaf Hyde Street Pier in Fisherman's Wharf. Bellen om direct opgepikt te worden, is ook mogelijk.

 

Kosten volwassenen:          10 dollar

Kosten kinderen -18 jaar:  5 dollar

Kosten kinderen -5 jaar:    gratis

 

Meer informatie vind je op de Water Taxi-website.

 Vissersboot op de Wharf

Vind je de bovenste twee opties iets te veel neigen naar massatoerisme? Helemaal gelijk, maar niet getreurd. Er zijn nog genoeg andere manieren om een boottochtje te maken over de baai. En wat is er leuker dan met een echte vissersboot op pad te gaan? Vanuit Fishermans Wharf vertrekken iedere dag rond 15:00 uur een aantal vissersboten voor een tochtje van een uur over het water. In de ochtend zijn ze op pad voor de visvangst, maar in de middag nemen ze graag wat toeristen mee. Voornaamste motivatie is natuurlijk het geld dat ze er geld mee verdienen, maar voor toeristen is het een leuke manier om de stad vanaf de baai te bekijken. De schepen liggen allemaal aangemeerd tegenover het voormalige DiMaggio's restaurant, en tussen restaurants Castagnola's en Tarantino's op Jefferson Street.

 

Duur:                1 uur

Kosten:            +/- 15 dollar per persoon