BART (BAY AREA RAPID TRANSIT)


BART is een snelle en veilige optie om vanuit San Francisco naar de omliggende steden te reizen. Onder andere Oakland, Berkeley en Colma zijn goed te bereiken. In SF vind je stations op Market Street en in de Mission District. Beschouw BART als een goede optie om van en naar het vliegveld te reizen, maar doe geen moeite als je de stad wilt zien, want voor sightseeing kom je met de regionale metro niet erg ver. 

 

Er zijn vanuit San Francisco vier verschillende lijnen. Iedere lijn heeft doorgaans iedere vijftien minuten een trein. In de avonduren en op zondag vallen de rode en groene verbinding weg en zijn alleen de gele en blauwe nog over. Het vliegveld is dus altijd te bereiken.

 

Wil je met BART reizen? Dan is het handig om een Clipper Card aan te schaffen. Dit is de lokale variant van onze Nederlandse OV-chipkaart en is te koop in de automaten bij het vliegveld en in de BART-stations. Een pasje kost echter drie dollar, dus het is goedkoper om de Clipper Card-app te downloaden via de links hieronder. 
TIP VAN KEVIN!

Kom je vanaf het vliegveld en heb je een hotel aan Lombard Street of in Fisherman's Wharf? Neem dan de BART en stap uit bij het station Daly City. Hier kun je bus 28 vinden die je meeneemt naar je hotel. Het voordeeltje is dat als je vanuit BART deze bus pakt, je niet hoeft te betalen voor het ritje met de MUNI-bus. Moet je wel inchecken met een Clipper Card. Deze truc werkt alleen bij BART-station Daly City.