· 

De 5... Redenen om een bezoek aan Golden Gate Park te brengenGolden Gate Park is met afstand het bekendste park van San Francisco. Het is ook nog eens enorm groot en dus is er veel te zien en te doen. Voor de reizigers onder jullie die een krap schema hebben en noodgedwongen dingen van het lijstje moeten schrappen volgen hier vijf redenen waarom Golden Gate Park er toch absoluut op moet blijven staan.


1. Academy of Sciences


 

Laten we beginnen met de enige betaalde optie op deze lijst: de Academy of Sciences, min of meer het natuurhistorisch museum in San Francisco. Maar het is zo veel meer dan alleen dat. De Academy heeft naast oude botten en wat natuurweetjes ook veel levende dieren, een heus planetarium en een aardbevingssimulator. 

 

Het hoogtepunt voor veel bezoekers is echter het tropische regenwoud van drie verdiepingen hoog waar je tussen de fladderende vlinders en rondvliegende papegaaien rondloopt. Ook het grote aquarium in de kelder mag je eigenlijk niet overslaan. Onze favoriet is albino-krokodil Claude, die al 23 jaar tot de vaste bewoners van het museum behoort.

 

Meet weten? Neem dan eens een kijkje op onze museumpagina over de Academy of Sciences

 


2. Wilde bizons


  

Levende dieren zien, maar heb je geen zin om een kaartje voor de Academy te betalen? Geen nood, want in een park zo groot als Golden Gate Park zijn er natuurlijk genoeg dieren te spotten waar je niks voor hoeft te betalen. Maar dat er ook levensechte bizons te zien zouden zijn, wisten wij in eerste instantie ook niet. Toch lopen de majestueuze dieren vrij rond in een deel van het park. 

 

De bizons waren een idee van parkontwerpen John McLaren, die vond dat er in een park ook dieren moesten rondlopen. En dus kocht de hovenier met het geld van de stad een bizon om in het park te laten grazen. Even later kwam er nog een tweede bij, zodat het park een mannetje en een vrouwtje had, die samen een nieuwe kolonie van de met uitsterven bedreigde dieren konden stichten. En de nazaten van die eerste twee lopen nog steeds rond in de zogenoemde Bison Paddock aan de noordkant van het park.

 


3. Nederlandse windmolens


 

Eens, als jullie windmolens hadden willen zien op vakantie, dan hadden jullie net zo goed in Zuid-Holland kunnen blijven. Maar toch is het leuk om wat vaderlandse trots te hebben als we aan de andere kant van de wereld lopen. De molens zijn dus vooral voor Nederlanders een must om een keer gezien te hebben. Vooral omdat de gevaartes met een Amerikaans tintje gebouwd zijn; enorm groot.

 

De eerste molen die werd gebouwd om Golden Gate Park van voldoende water te voorzien, was de Dutch Windmill aan de noordkant van het park. Toen deze molen een succes bleek te zijn, kwam niet veel later de Murphy's Windmill aan de zuidkant van het park. Deze was toentertijd de grootste windmolen in zijn soort ter wereld. De molens raakten een dertigtal jaren geleden in verval, maar konden gered worden dankzij de inwoners van San Francisco, die 'onze' windmolens inmiddels in hun hart gesloten hadden.

 


4. Japanese Tea Garden


 

Een park in een park; je moet er maar opkomen... Toch is de Japanese Tea Garden veel meer dan alleen een verzameling planten en bomen in een park waar je ook gratis planten en bomen kunt bekijken. De Tea Garden is een prachtige thuis in Japanse sferen, die aan het begin van de vorige eeuw is opgericht door meneer Hagiwara. De beekjes, Japanse pagoda's en prachtige planten en bomen zorgen voor leuke foto's voor aan de muur of in het foto-album. Leuk weetje is trouwens dat deze tuin ook de geboorteplek is van de wereldberoemde fortune cookies (ja, er is niks Chinees aan).

 

Overigens is de Japanese Tea Garden elke maandag, woensdag en vrijdag gratis te bezoeken als je je voor 10.00 uur 's ochtends meldt bij de kassa. Mocht je net te laat zijn, dan is de schade van 9 dollar per persoon ook nog wel te overzien.

 


5. Een elfendeurtje


 

Wie van een kleine speurtocht houdt, zit ook goed in Golden Gate Park, want ergens in die enorme groene oase ligt een klein elfendeurtje verborgen. We gaan natuurlijk niet zeggen waar precies, want dat haalt alle lol uit de zoektocht, maar we kunnen wel de tip geven dat je met je zoektocht moet beginnen achter de Japanese Tea Garden. 

 

Het idee achter het deurtje is dat mensen wensen kunnen achterlaten die de elfjes vervolgens lezen en werkelijkheid laten worden. Of het werkt? Laten we het zo zeggen: Wij wachten nog steeds op een bitterballenrestaurant in SF...

 


Reactie schrijven

Commentaren: 0