· 

De 5... Dingen die een keer per maand gratis zijnWie in San Francisco op vakantie is, komt er al snel achter dat het een behoorlijk dure stad is. Daar is natuurlijk weinig aan te doen en niet iets waar je een leuke tijd door laat verpesten. Des te leuker is het als je achter een paar activiteiten komt die goedkoop of zelfs gratis zijn. Deze vijf dingen moet je goed voor timen, want ze komen maar eens per maand voor. Als je net dan in de stad bent, maak er dan vooral gebruik van.


1. Gratis bierbus langs lokale brouwerijen


 

In San Francisco zijn tientallen lokale brouwerijen te vinden. Ze maken allemaal met veel passie hun eigen, speciale biertjes. Sommigen slaan daarin gulzig door met varianten als pindakaas-en-jam-bier of suikerspin-bier. Maar goed, alles is beter dan een glas Bud Light, zullen we maar zeggen. 

 

Enkele brouwerijen hebben zich samengepakt en zetten één keer per maand een gratis bus in om liefhebbers van brouwerij naar brouwerij te brengen om de specialiteiten te proeven. De bus rijdt op de eerste woensdag van de maand van 18.30 uur tot een uur of tien. Stap bij een van de acht deelnemende brouwerijen in de bus en laat je lekker rondrijden door San Francisco. 

 

De deelnemende brouwerijen zijn Triple Voodoo, Harmonic, Barebottle, Ferment.Drink.Repeat, Laughing Monk Brewing, Seven Stills, Speakeasy Ales & Lagers en Magnolia Brewing. Aangezien alle brouwerijen in de buitenwijken van de stad liggen, raden we aan gebruik te maken van een Uber of Lyft om naar de eerste bierbrouwer te gaan. 

 

Meer informatie vind je op: drinkbaybeer.com/sf/calendar.

 


2. Gratis Belgische wafel van Gerald


 

Opnieuw een gratis traktatie op de eerste woensdag van de maand. Je moet er echter wel vroeg bij zijn, want Gerald deelt zijn gratis Belgische wafels uit globaal gezien tussen 09.00 uur en 11.00 uur. Voor ons Nederlanders (en natuurlijk onze Belgische volgers) is een bezoekje aan Gerald sowieso een absolute must, want de beste man spreekt vloeiend Nederlands.

 

Hij deed zijn passie voor wafels dan ook niet zomaar op een plek op, maar in Amsterdam, waar hij achttien jaar lang gewoond heeft. Nu wil hij Amerikanen aan de Belgische lekkernij helpen, zij het in een voor Amerikanen geschikte vorm en dus bakt hij elke eerste woensdag van de maand zijn Amerikaans-Belgische wafels in het Capitol One Cafe in het Financial District. Je vindt de zaak op de hoek van Kearny en Post.

 

Voor wie de komende tijd in San Francisco is, heeft deze tip even geen zin. Omdat het Capital One Cafe met een verbouwing bezig is, worden er tijdelijk geen gratis wafels uitgedeeld. We houden jullie uiteraard op de hoogte wanneer jullie Gerald weer kunnen begroeten. 


3. Knuffelen met mopshondjes op Pug Sunday


 

Je kunt ze niet meenemen, maar aaien, knuffelen en zelfs snoepjes voeren mag gewoon op de eerste zondag van de maand. Dan komen namelijk zo'n beetje alle pugs (mopshondjes) van San Francisco samen in Alta Plaza Park. Het idee is ooit ontstaan toen een aantal eigenaren van pugs hun huisdier met soortgenootjes wilden laten spelen en besloten een oproep te plaatsen om een heuse Pug Sunday te organiseren.

 

En die oproep werd een succes. Nog steeds komen er een dertigtal baasjes met hun mopshondjes samen op de eerste zondag van de maand. Rond 15.00 uur verzamelen ze zich in het park en ze gaan pas weg als de hondjes helemaal uitgeput zijn. Ook al heb je zelf geen mopshondje of welke andere viervoeter dan ook, je bent toch van harte welkom om met de honden te komen spelen.

 


4. Gratis arcade games in The Detour


 

Wat is er leuker dan het spelen van computerspelletjes in een bar? Vrij weinig, toch? Iedere eerste dinsdag van de maand is het zelfs gratis mogelijk in een bar aan de rand van The Castro. The Detour op 2200 Market Street (ideaal te bereiken met de F-line streetcar) is de plek waar deze hemel voor je opengaat.

 

Het enige wat je moet doen is een drankje bestellen aan de bar en je krijgt een polsbandje met ongelimiteerde toegang tot alle arcade games in de zaak. En dat zijn er nogal wat. De spellen variëren van nieuw tot nostalgisch en ook dat drankje is geen straf, omdat ze bij The Detour aardig wat lokaal gebrouwen bieren tappen. De spellen zijn gratis tussen 18.00 uur en 22.00 uur.

 


5. Gratis entree bij diverse musea en tuinen


 

Ook musea in San Francisco zijn met enige regelmaat gratis te bezoeken. Een aantal hebben een vaste gratis dag per maand, andere plekken stellen de deuren weer eens per jaar open. Als je net op zo'n dag in de buurt bent, dan kan het je al snel veel geld schelen. Kun je weer een leuk magneetje voor kopen, of zo...

 

Op de eerste dinsdag van de maand zijn de meeste musea voor niks te bezoeken. Op die dag kun je gewoon binnenlopen in het DeYoung-kunstmuseum, de Legion of Honor, de Conservatory of Flowers en het Contemporary Jewish Museum. Ben je weg van Aziatische kunst en cultuur, dan kun je op de eerste zondag van de maand terecht in het Asian Art Museum tegenover City Hall.

 

Het Exploratorium (21 september en 20 oktober 2019) en de Academy of Sciences, twee van onze grote favorieten in de stad, hebben geen vaste data, maar zijn wel op meerdere dagen in het jaar te bezoeken. De Botanical Garden in Golden Gate Park is sowieso gratis voor inwoners van San Francisco, maar elke tweede dinsdag van de maand ook gratis te bezoeken voor toeristen. 

 


Reactie schrijven

Commentaren: 0