· 

De 5... Leukste lokale restaurantjesDenny's, Applebees, In-N-Out en andere fastfoodketens kent elke Amerika-fanatiekeling natuurlijk al. Behalve deze iconische merken heeft elke stad natuurlijk ook van die typisch lokale zaakjes die je nergens anders vindt. Zo ook San Francisco, waar zo veel restaurants liggen dat je iedere dag op een andere plek moet eten en lunchen om ze allemaal in een jaar tijd te kunnen bezoeken. Een hele klus om daar vijf leukste uit te vissen, maar we doen een dappere poging.


1. Mateo's Taqueria


 

Wisten jullie dat San Francisco de geboorteplaats is van de populaire burrito? Niet Mexico, maar de Mexicanen die in SF woonden, kwamen met dit heerlijke idee op de proppen. De burrito is voor het eerst gemaakt in de wijk Mission District. Alleen is het een raadsel wie nu eigenlijk de allereerste was. Diverse restaurants claimen de geboorteplaats te zijn van de originele Mission Burrito. Daarom kiezen wij voor een restaurant die dat niet claimt, dus kunnen we daar ook de plank niet mee misslaan. Wat belangrijk is, is dat bij Mateo's op Mission Street de burrito's gewoon top zijn. En als ze goed zijn, hoef er je er niet het plakkaat 'eerste' op te plakken. 

 

Adres:

2471 Mission Street

San Francisco, CA 94110

 

Openingstijden:

Dagelijks van 11:00 uur tot 21:00 uur.

Zaterdag en zondag open tot 21:30 uur.

 


2. Lahore Karahi Pakistani Indian Cuisine


 

De beste restaurantjes zien er van buiten uit alsof je er met een voedselvergiftiging weer naar buiten komt. Lahore Karahi in de wijk Tenderloin is daar een uitstekend voorbeeld van. Het lijkt op het eerste gezicht op een veredelde afhaaltoco, maar laat je daardoor niet wegjagen, want dit is een van de beste Indische restaurants die je ooit gaat tegenkomen. En het is ook nog eens spotgoedkoop. Ja, zelfs voor San Francisco-begrippen.

 

Adres:

612 O'Farrell Street

San Francisco, CA 94109

 

Openingstijden:
Dagelijks van 11:00 uur tot 23:00 uur.

 


3. BaoNecci


 

'Of ik een goede pizzeria ken?' De ogen van een collega bij het California Welcome Center lichtte helemaal op toen ik haar vroeg of ze een goede pizzatent wist in San Francisco. Ze verwees me door naar haar favoriet: BaoNecci in North Beach. En of ze gelijk had. Dit familierestaurantje ligt een beetje onopvallend weggestopt in een van de zijstraten van de Italiaanse wijk, maar bleek een echte aanrader te zijn. Het zaakje is zo klein, dat het snel vol zit. Ook heb je kans dat je dwars door de keuken moet om naar het toilet te gaan. De pizza's zijn typische 'thin crust'-pizza's en zijn uiteraard met verschillende toppings te krijgen. Onze favoriet is de Contadina, een pizza met gorgonzola en peer.

 

Adres:

516 Green Street

San Francisco, CA 94133

 

Openingstijden:
Dinsdag tot vrijdag van 17:00 uur tot 21:30 uur

Zaterdag van 12:00 uur tot 21:30 uur

Zondag en maandag gesloten

 


4. Godzilla Sushi


 

Liefhebbers van sushi kunnen op meerdere plekken in de stad terecht, maar onze favoriet vind je buiten de gangbare paden. Op Divisadero, vlakbij het Full House-huis, ligt Godzilla Sushi. Dit zaakje werd ons aangeraden door Free SF Tour-gids Filip en ook hij had geen woord overdreven in zijn enthousiasme over deze zaak. Door de locatie, aan de rand van Japantown, voelt het als een lokaal zaakje waar weinig toeristen te vinden zijn. De sushi is zeker niet het allergoedkoopste in de stad, maar dat zie je dan ook weer terug in de kwaliteit.

 

Adres:

1800 Divisadero Street

San Francisco, CA 94115

 

Openingstijden:

Maandag tot vrijdag van 11:30 uur tot 14:30 uur

en van 17:30 uur tot 22:00 uur.

Zaterdag en zondag enkel tussen 17:30 uur en 22:00 uur.

 


5. Scoma's


 

Als laatste in deze lijst gaan we naar een bekend gebied. Fisherman's Wharf is een wijk waar jullie vroeg of laat uit gaan komen. Niet alleen om naar de Pier te gaan, een ferry te pakken of naar de zeeleeuwen te kijken, maar vaak ook voor de geweldige vis- en krabrestaurants. Mochten jullie niet weten welk restaurant je moet kiezen, dan kunnen we Scoma's aanraden.

 

Dit restaurant ligt een beetje achteraf op zijn eigen pier. Dat maakt het misschien wat lastig te spotten voor de snelle toerist, maar wie iets beter zijn best doet gaat aan Scoma's zeker veel plezier beleven. Omdat het restaurant wat achteraf ligt, heeft het een wat minder toeristische uitstraling als de meeste andere visrestaurants aan de Wharf. Daarnaast heeft Scoma's zijn eigen vissersboten die dagelijks verse vis uit de Bay en oceaan vissen. Onder meer de clam chowder wordt hier geprezen.

 

Adres:

Al Scoma Way (recht tegenover de Chipotle op Jefferson St)

San Francisco, CA 94133

 

Openingstijden:

 

Dagelijks van 12:00 uur tot 21:30 uur

(op sommige dagen is het restaurant open tot 22:00 uur)

 


Allemaal leuk en aardig, maar waar vind ik alles?


Reactie schrijven

Commentaren: 0