Bustours in San Francisco


De snelste manier om alles in de stad te zien is met een zogenoemde hop on/hop off-bus. Een grote, toeristische stad als San Francisco heeft natuurlijk meerdere opties. Hieronder hebben we de mogelijkheden op een rij gezet. Mochten jullie voor een dergelijke rondrit kiezen, vergeet dan niet een jas mee te nemen. SF is een stad waar het weer zo om kan slaan en het opeens een stuk frisser kan zijn. Vooral als je in de buurt of over Golden Gate Bridge rijdt, kan het behoorlijk koud worden. Dus, zoals ze in SF zeggen, kleed je als een ui: laag over laag.


Big Bus

Veruit de grootste organisatie die stadstochten per bus aanbiedt. Een wereldspeler, want behalve in San Francisco rijden ze ook rond in Londen en Parijs, bijvoorbeeld. Behalve de standaard rondrit door SF, bieden ze ook een nachttour en bus naar Sausalito aan. Deze bussen zijn bij een 24 uurs-ticket tegen meerprijs erbij te boeken. Bij een 48 uurs-ticket zitten ze bij de prijs erbij in.

 

Kosten:

Ticket voor 24 uur:                          52 dollar

Ticket voor 48 uur:                          75 dollar

Nachttour los:                                   30 dollar

 

Voordelen:

- Bussen elk kwartier

- Bus rijdt over Golden Gate Bridge

- Audioguide in elf talen (geen NL, helaas)

- Optie voor een gratis stadswandeling met gids

 

Nadelen:

- Niet altijd een live-guide aanwezig

- Meestal de drukste bus

 

TIP: Krijg 10% korting als je van tevoren online boekt. Kijk voor meer info op de site van Big Bus.City Sightseeing / Grayline

City Sightseeing was zo'n vijftien jaar geleden het eerste bedrijf dat rondritten aanbood in de zogenoemde hop on/hop off-formule. Niet veel later volgden andere bedrijven, waaronder het kapitaalkrachtige Big Bus. Begin 2018 besloten twee concurrenten zich samen te voegen om een sterker blok te vormen tegen de rijke rivaal. Toeristen die een ticket boeken bij City Sightseeing kunnen nu ook gebruikmaken van de Grayline-bussen, waardoor ook zij nu om het kwartier op een nieuwe bus kunnen stappen.

 

Kosten:

Ticket voor 24 uur:                          53 dollar

Ticket voor 48 uur:                          63 dollar

Nachttour los:                                   35 dollar

 

Voordelen:

- Bussen elk kwartier

- Sausalito-tour altijd inbegrepen

- Altijd een live-guide in de bus

- Unieke Golden Gate Park-bus bij 2-daags ticket

 

Nadelen:

- Alleen Engelstalig commentaar

- Gewone tour rijdt niet over Golden Gate Bridge

 

TIP: Dit bedrijf adverteert veel op Groupon. Kijk dus even op deze site of er tickets met korting beschikbaar zijn.Hornblower Tours

Geen zin om te wachten in de lange rijd voor de cable car? Dan kun je met Hornblower in een heuse cable car-bus door de stad rijden. Dit is de kleinste organisatie die tours door de stad aanbiedt en is geen bus waar je zomaar op en af kunt springen, maar we wilden jullie deze optie desondanks niet onthouden. De bussen vertrekken iedere dag om 09:00 uur en 13:00 uur vanaf Union Square.

 

Kosten:

Bustour van drie uur                        75 dollar

 

Voordelen:

- Unieke manier om door de stad te rijden

- Altijd live-commentaar

 

Nadelen:

- Geen hop on/hop off

- Gaat maar twee keer per dag (9 uur en 13 uur)

 

 SF Fire Engine Tours

Er zijn maar weinig dingen leuker dan in een oude brandweerwagen rondrijden. Vooral als die wagen je ook nog eens meeneemt over de Golden Gate Bridge. De Fire Engine Tours zijn misschien wel de meest unieke manier om een rondleiding door SF te krijgen. Het nadeel is dat ze niet echt een vast schema hebben en je dus goed moet kijken of de tours wel gaan op de momenten dat je met ze mee wilt. Doorgaans gaan ze elke zaterdag en zondag om 11:00, 13:00 en 15:00. Ook doordeweeks zijn er veel momenten, maar die verschillen nogal. Kijk voor het rittenschema op de site van SF Fire Engine.

 

Kosten:

Rondrit van 90 min.                        59 dollar p.p.

 

Voordelen:

- Unieke manier om door de stad te rijden

- Altijd live-commentaar

- Gaat over Golden Gate Bridge

- Het is een oude brandweerwagen! Kom op...

- Je krijgt een brandweerjas tegen de kou

 

Nadelen:

- Geen hop on/hop off

- Gaat maar drie keer per dag

- Onregelmatige werkdagen