Pier 39 en Fisherman's WharfToeristen vinden de Pier en Fisherman's Wharf geweldig en de locals haten het. De waarheid zal dus ergens in het midden liggen. Feit is dat er genoeg te doen is in dit deel van de stad, maar wil je het 'echte' San Francisco leren kennen, dan zul je toch echt naar andere buurten moeten. Toch heeft ook Fisherman's Wharf een aantal mooie plekjes waar de grote stroom toeristen vaak aan voorbijloopt. Bekijk welke verborgen schatten er liggen op de pagina Hidden Gems.


Hoe kom je bij Pier 39?


Cable Car - Zowel de Pier als Fisherman's Wharf zijn goed te bereiken met het openbaar vervoer. Het meest idyllische is natuurlijk de cable car, waarvan zowel de Powell-Hyde als de Powell-Mason je vanaf Union Square naar dit deel van de stad brengen. De kosten hiervan zijn 7 dollar per persoon voor een enkeltje. Let wel op dat ze je niet naar de voet van de pier brengen. Het is nog een minuutje of tien lopen.

 

Streetcar - De F-line streetcar is een bij toeristen wat ondergewaardeerd vervoersmiddel. Oke, de tram heeft misschien niet de allure van de cable car, maar is een historisch monument op zijn eigen manier.  En hij brengt je direct aan de voet van Pier 39, Alcatraz Landing en in het hart van Fisherman's Wharf. Ook de kosten liggen een stuk lager dan de cable car, namelijk 2,75 per rit (2,50 met Clipper Card). Vanaf Market Street vertrekt er regelmatig een tram naar Fisherman's Wharf. 

 

Bus - Zowel MUNI als de hop on/hop off-bussen brengen je rechtstreeks naar de oude haven. Bekijk voor de beste optie vanaf uw hotel de OV-site 511.org. Hier kun je van deur tot deur je reis plannen.


Tips als je toch in de buurt van Pier 39 bent


Aquarium of the Bay

 

Aan de pier vast ligt het leukste aquarium van de stad. Wil je weten wat er allemaal in de baai rondzwemt, neem hier dan vooral een kijkje. Benieuwd hoe dat werkt? Kijk dan op onze museumpagina van het aquarium


Musée Méchanique

 

Een grote hal gevuld met oude arcadespellen uit de jaren '10 en '20: reden genoeg om toch eens te gaan kijken, toch? Het museum is gratis, maar voor de spellen moet je een kwartje betalen. Zeker leuk voor kinderen of het kind in jezelf. 


Boottochten

 

Een lekker briesje, mooi zonnetje en een prachtige baai: ingrediënten genoeg voor een lekker tochtje op het water. De toeristische boten vind je allemaal naast de bekende pier. Blue and Gold en Red and White zijn de bekendste.