· 

De 5... Beste Uitzichten op Golden Gate Bridge


We kunnen nog wel duizend pagina's voltikken met verborgen plekjes en unieke geheimen in San Francisco, maar zelfs Badr Hari en Rico Verhoeven samen kunnen jullie nog niet wegslaan bij de Golden Gate Bridge. Daarom maar een lijstje met vijf leuke plekken waar je een mooie, niet alledaagse foto kunt maken van de brug. Maar daarna weer snel op zoek naar die echt unieke plekjes in de stad, he? Beloofd?


1. Battery Spencer

Battery Spencer is een oud militair terrein uit de tijd van de burgeroorlog in de V.S. Om een goed zicht te hebben op potentieel gevaarlijke indringers, moest er natuurlijk een plek worden gevonden met een ideaal zicht op de Golden Gate. En dat hebben ze gevonden, waarschijnlijk niet wetende dat jaren later de meest populaire brug ter wereld op dezelfde plek gebouwd zou worden. 

 

Dus maak gebruik van al dat werk dat het Amerikaanse leger vroeger gedaan heeft om de berg begaanbaar te maken en klim van de voet van de Golden Gate Bridge naar de top van de heuvel. Battery Spencer ligt aan de Marin-kant van de Golden Gate, dus vanuit SF moet je eerst de hele brug over (Ja, we weten het: wat een straf...). Aan de overkant zoek je op de parkeerplaats naar een trap die je onder de brug brengt en meeneemt naar de parkeerplaats aan de overkant. Daar vind je een trap de heuvel op, recht naar Battery Spencer.


2. Fort Point

Voor een van de mooiste zichten op de brug, hoef je eigenlijk helemaal niet ver. Waar de meeste toeristen bij het Welcome Center blijven, over de brug lopen en bij de Vista Point aan de overkant nog in de rij staan voor een foto, kun je ook gewoon aan San Francisco-kant een weggetje naar beneden inslaan en naar Fort Point lopen.

 

Dit oude Civil War-fort ligt recht onder de brug. En het mooie is: het is ook nog een gratis te bezoeken. Van Fort Point heb je de mogelijkheid om echt unieke close-ups van de onderkant van de Golden Gate Bridge te maken. Je Instagram-vrienden zullen je dankbaar zijn...


3. Baker Beach

Iets ten zuiden van de brug vind je een van de leukste strandjes van San Francisco: Baker Beach. Niet heel erg gemakkelijk om er te komen als je afhankelijk bent van het OV, maar zeker niet minder de moeite waard om het toch te proberen. Vanaf het strand heb je een mooi zicht op de brug en je staat ook nog eens niet op zo'n afstand dat je thuis een vergrootglas nodig hebt om iets roods in je foto terug te kunnen vinden.

 

Baker Beach is het beste te bereiken met bussen 1 en 38 vanaf Downtown. Stap uit bij de halte 25th Avenue en loop richting het noorden (kom je Lake Street niet tegen, dan ga je de verkeerde kant op). Na ongeveer twintig minuten lopen, kom je op het strand uit. (foto: Wikipedia)


4. Land's End Trail

Toegegeven, dit is niet de meest ideale plek om een close-up van de Golden Gate Bridge te maken, maar toch willen we Land's End aan jullie voorstellen. Behalve een prachtig zicht op de oceaan en ingang naar de Bay, kom je hier ook een aantal andere unieke dingen zoals scheepswrakken, Sutro Baths en een klein labyrint tegen. Wat ons betreft is het een van de mooiste wandelingen die je kunt maken in San Francisco.

 

En dan krijg je ook nog eens een uniek plaatje van onze mooie brug op de koop toe. Gewoon doen! Tenzij het mistig is, want dan is er van alles wat we hierboven hebben beschreven, niks te zien.


5. Kirby Cove

Jullie zijn inmiddels van ons gewend dat we jullie net even iets harder laten werken voor de mooiste plekjes dan de standaard toeristische gids. Kirby Cove is daar geen uitzondering op. Om hier te komen, moet je eerst een heuvel op zwoegen om vervolgens net zo snel weer naar beneden te denderen. Denk je het dan gehad te hebben, moet je ook weer dezelfde weg terug...

 

Waarom raden we het dan aan? Nou, omdat je vanaf Kirby Cove met afstand met mooiste zicht hebt op de Golden Gate Bridge. Kirby Cove is een prachtig, klein zandstrandje ingesloten tussen twee rotsen en brengt je bijna tot aan de voet van de brug. Tot een aantal maanden geleden hing hier nog een schommel die altijd leuke foto's opleverde, maar ook zonder dit hulpmiddel kun je een prachtig plaatje schieten. Het is even moeite doen, maar het uitzicht betaalt zich zeker uit.


Allemaal leuk en aardig, maar waar vind ik alles?

Reactie schrijven

Commentaren: 0