Gratis met de bus naar Golden Gate BridgeGolden Gate Bridge staat waarschijnlijk met afstand op nummer een op de lijst met bezienswaardigheden die jullie moéten zien tijdens jullie tripje naar San Francisco. Eenmaal in de stad aangekomen, kom je erachter dat de brug een takken-eind van het centrum verwijderd ligt en dat het openbaar vervoer in de stad nogal omslachtig is om er te komen, want welke bus heb je nodig en waar moet je overstappen? Behalve het betaalde ov, heeft San Francisco ook een gratis busverbinding die je tot aan de voet van de iconische brug kan brengen. We hebben uiteraard voor jullie uitgezocht hoe dat werkt. 


PresidiGo


De locatie van Golden Gate Bridge maakt onderdeel uit van het Presidio National Recreation Area, een gebied dat vroeger een militaire basis was. Tegenwoordig is het een prachtig park waar bedrijven zitten en zelfs mensen wonen. Om de bewoners en werknemers goed van en naar het centrum te kunnen brengen, is er een speciale busverbinding opgezet: de PresidiGo. En het mooie is: toeristen mogen er overdag ook gratis gebruik van maken. Vergeet die betaalde MUNI-openbaar vervoer-bussen dus en spring aan boord van deze gratis parel.


Hoe werkt het?


Goeie vraag! Kom maar op met dat antwoord, hoor ik jullie denken. Nou, erg ingewikkeld is het niet. Je moet alleen op de juiste plek staan om de bus te pakken. De groene PresidiGo-bus pendelt ieder halfuur tussen de wolkenkrabbers van het Financial District en het voormalige militaire terrein en vertrekt vanaf het BART-metrostation Embarcadero. De precieze locatie is de bushalte op Drumm Street, naast de opstapplaats van de California-line cable car en het Hyatt Hotel

 

Blijf in de bus zitten tot de laatste halte. Mocht je niet weten wanneer dat is, dan zal de chauffeur je wel een subtiele hint geven of je uit wil stappen, omdat hij zijn bus moet afsluiten om een broodnodig kopje koffie te halen.

 

De eindhalte is bij het Visitor Center van de Presidio. Vanaf die locatie vertrekken er andere gratis PresidiGo-bussen die je naar alle uithoeken van dit immense park kunnen brengen. Een van die uithoeken is Golden Gate Bridge. Stap over op de blauwe lijn (Crissy Field-line) en stap uit als je een rood gevaarte ziet dat verdacht veel op de Golden Gate Bridge lijkt. Grote kans dat het de brug is.


Zitten er dan geen nadelen aan?


Jawel. De bussen zijn in principe bedoeld voor werknemers en bewoners die naar de Presidio moeten. Op de momenten dat deze mensen er het meeste gebruik van maken, worden toeristen niet toegelaten. Dat houdt in dat je globaal gezien tussen 07:00 uur en 09:00 uur en in de avondspits tussen 16:00 uur en 18:00 uur geen gebruik kunt maken van de bus. 

 

Wil je weten wanneer de bussen rijden? Klik dan hieronder op het schema van de route die je wil nemen. De tijden met een asterisk* zijn niet beschikbaar voor toeristen. 

 

HIER kun je een handig overzicht downloaden voor op je telefoon.


Schema Downtown - Presidio

Schema Presidio - Golden Gate (klik op Crissy Field)